mickemovie

Senaste inläggen

Av Mikael Larsson - Måndag 24 juli 21:00

Idag fick jag Kong - Skull Island:

Action från 2017.


Jag köpte steelbook-utgåvan.


Jag har skrivit om filmen här.

ANNONS
Av Mikael Larsson - Lördag 22 juli 18:00

Idag är det min födelsedag, fyller 44 år! Jag har fått pengar, sen har jag ätit pizza och tårta.

ANNONS
Av Mikael Larsson - Torsdag 20 juli 18:00

Idag fick jag Hidden Figures:

Drama från 2016.


Jag vann filmen i en tävling!

Av Mikael Larsson - Onsdag 19 juli 18:00

Idag har Dunkirk biopremiär i Sverige.


Dunkirk är berättelsen om de hundratusentals brittiska och allierade trupper som blir invaderade och omringade på stranden vid Dunkerque av fientliga styrkor under andra världskriget.


Filmen kommer att visas i 70 mm på utvalda biografer, vilket är ett speciellt vidfilmsformat som förhöjer filmupplevelsen. 70 mm-versionen kan du uppleva på biograferna Rigoletto i Stockholm, Bergakungen i Göteborg och Royal i Malmö. Det är bara ett fåtal biografer i världen som har möjligheten att visa filmer i 70 mm-format och dessa tre biografer är de enda av sitt slag i Sverige.


Trailer:

Av Mikael Larsson - Tisdag 18 juli 20:00

Jag gjorde en beställning från Discshop. Idag fick jag paketet. Jag beställde 5 st DVD-filmer. Det här beställde jag:


Pulse:

Skräck från 2001.


Det här är en DVD/BD-utgåva från Arrow Video.


Kill Em All:

Action från 2017.


Logan:

Action från 2017.


Jag har skrivit om filmen här.


Resident Evil - Vendetta:

Action/Animation från 2017.


T2 Trainspotting:

Drama från 2017.


Jag har skrivit om filmen här.

Av Mikael Larsson - Tisdag 18 juli 19:15

Martin Landau har avlidit, han blev 89 år.


Han är mest känd för TV-serierna Mission: Impossible, där han spelade Rollin Hand, och Space: 1999 som fick den svenska titeln Månbas Alpha.


Han vann en Oscar för manlig biroll i Ed Wood (1994), där han spelade Bela Lugosi.


Han var gift med Barbara Bain 1957-1993, och de fick två barn.


Vila i frid.

Av Mikael Larsson - Måndag 17 juli 17:15

George A. Romero har avlidit, han blev 77 år.


Zombiefilmens fader har lämnat oss. Mest känd för sina zombiefilmer, som startade med Night Of The Living Dead (1968). Den var kontroversiell på sin tid, när en färgad man (Duane Jones) spelade huvudrollen. Filmen följdes upp med Dawn Of The Dead (1978), av många ansedd som hans bästa film. Den tredje filmen Day Of The Dead (1985), hade make-up effekter av Tom Savini. Hans zombiefilmer var samhällskritiska och Romero ville ge sin syn på konsumtionssamhället. Han gjorde en till zombie-trilogi på 2000-talet, som inte blev samma succé, men fansen såg filmerna ändå. Han regisserade nästan uteslutande skräckfilmer.


Filmografi:

Night Of The Living Dead (1968).

The Crazies (1973).

Martin (1978).

Dawn Of The Dead (1978).

Knightriders (1981).

Creepshow (1982).

Day Of The Dead (1985).

Monkey Shines (1988).

Two Evil Eyes (1990).

The Dark Half (1993).

Bruiser (2000).

Land Of The Dead (2005).

Diary Of The Dead (2007).

Survival Of The Dead (2009).


Jag har skrivit om dokumentären Birth Of The Living Dead här.


Han efterlämnar fru och två barn.


Vila i frid.

Av Mikael Larsson - Fredag 14 juli 18:00

Idag fick jag Sameblod:

Drama från 2016.


Trailer:

Presentation


Välkommen till Micke Movie´s filmblogg.

Fråga mig

53 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6
7
8 9
10
11 12
13
14
15
16
17 18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Följ bloggen

Följ mickemovie med Blogkeen
Följ mickemovie med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se