mickemovie

Alla inlägg under december 2008

V.

Av Mikael Larsson - 9 december 2008 22:05

V är en TV-serie från 80-talet som visades på SVT. V:et står för Visitors (besökarna), men även för Victory (seger). Den handlar om ödlor, utklädda till människor, som kommer till Jorden i stora rymdskepp. De utger sig för att vara vänligt sinnade, men ska egentligen ta över Jordens resurser, och använda människorna som föda! De flesta kommer säkert ihåg scenen där Diana käkar upp en råtta! Serien låter kanske fånig, men den skrämde skiten ur många när den visades på SVT på 80-talet. Med Marc Singer som Mike Donovan, Michael Ironside som Ham Tyler och Jane Badler som Diana. Robert Englund spelade den snälla ödlan Willie, han blev senare mer känd som Freddy Krueger i Terror På Elm Street-filmerna. Ledmotivet till The Final Battle är ju så bra! En riktig kultserie!


Det finns tre serier:


V - Miniserien, som är två avsnitt.


V - The Final Battle, som är tre avsnitt.


V - The Complete Series, som är 19 avsnitt.

Av Mikael Larsson - 6 december 2008 20:16

Idag köpte jag Magnum Force:

Clintans andra Dirty Harry-film från 1973. Det här är film 13 av 22.

Av Mikael Larsson - 5 december 2008 19:52

Tidigare har bolaget Njutafilms släppt två nazisploitation-filmer på DVD i Sverige: SS Experiment Love Camp och SS Lager 5 - Women´s Hell. Nu har Njutafilms släppt två filmer till.


Idag fick jag The Beast In Heat, filmen är även känd som SS Hell Camp:

Och Gestapo´s Last Orgy:

Nazisploitation handlar om nazisternas tortyr och experiment på judar i koncentrationslägren under andra världskriget. Brukar också kallas för hakkorsporr. De här filmerna hamnade snabbt på video nasties-listan i England. Varför det? Jo, de här filmerna är inte så... politiskt korrekta.

Av Mikael Larsson - 5 december 2008 19:45

Idag fick jag The Complete Star Wars Encyclopedia:


Tre böcker i ett fodral. Den väger nästan 5 kg, och innehåller 1224 sidor!


Volym I: A-G.

Volym II: H-O.

Volym III: P-Z.

Av Mikael Larsson - 4 december 2008 21:00

Idag köpte jag The Birds:

Alfred Hitchcocks film från 1963 handlar om fåglar som börjar attackera människor. Det här är film 2 av 12.

Av Mikael Larsson - 4 december 2008 20:48

Origami är konsten att vika papper. Ordet kommer från japanskans oru (vika) och kami (papper). Man skapar tredimensionella objekt genom att vika papper.


Under nattfestivalen, som ordnas i Korpilombolo den 1-13 december, har vi under två dagar haft besök av Norio Torimoto, som är världskänd inom Origami. Han bor i Stockholm och är en av de nio första i världen som fick utmärkelsen Origami Master. Han är också den enda Origami-mästaren som bor utanför Japan. Det är han som har vikt alla figurer som pryder årets telefonkataloger. Luleås telefonkatalog har en ren på framsidan. De som ville, fick ta med telefonkatalogen för signering. Idag fick jag träffa honom.


Norio Torimoto demonstrerade för skolans elever och allmänheten. Han höll på hela dagen, från 09.00 till 15.00, med avbrott för lunch. Vi höll till i skolans bildsal. Man fick även prova på att vika ett flygplan, som kommer tillbaka om man kastar det på rätt sätt, precis som en bumerang.


Jag var på skolan fram till lunch, men hade gärna stannat där hela dagen. Men jag riggade upp saker på Församlingsgården på eftermiddagen.


Norio Torimoto och jag:



Norio Torimoto signerar telefonkataloger:

Min signerade telefonkatalog:

Flygplan som jag vikt:

Jo, de kommer tillbaka!

Av Mikael Larsson - 3 december 2008 23:01

Idag köpte jag The Forbidden Kingdom med Jackie Chan och Jet Li:

Och The Mummy - Tomb Of The Dragon Emperor med Brendan Fraser och Jet Li:

Av Mikael Larsson - 2 december 2008 18:57

Den 22 november "dog" min videobandspelare. Jag skulle spela in en film, och satte in ett nytt tomband. Den laddade bandet, men stängdes sen av. När jag sen tryckte på eject, så var själva filmbandet inne i spelaren, så jag fick lirka ut den. Prövade flera gånger med samma resultat. Den är köpt 1994, så det är ingen idé att börja laga en 14 år gammal video. Jag kollat runt efter en ersättare, och fastnade för en Funai-video. Jag beställde den, och idag fick jag den. Det här är min femte videobandspelare. För mig så är videobandspelare en förbrukningsvara. Min gamla Saba har gått fler mil än en polsk bil.


Den har bl.a

One Touch Recording och Nicam-stereo med 6 huvuden. Quick start-mekanism, NTSC-uppspelning. Longplay. Barnlås. Två scartanslutningar och audio output.

Presentation


Välkommen till Micke Movie´s filmblogg.

Fråga mig

54 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6
7
8
9 10 11 12
13
14
15
16
17
18 19 20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30 31
<<< December 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards