mickemovie

Alla inlägg under april 2009

Av Mikael Larsson - 9 april 2009 18:37

Bolag: Viking Video.

År: 1982.

Originaltitel: The Concrete Jungle.


Baksidestext:


En mycket stark och otroligt spännande film om livet på ett amerikanskt tukthus för kvinnor!


Elisabeth är ensam på väg hem från en romantisk skidsemester som hon tillbringat med pojkvännen Danny. Hon är lyckligt ovetande om det helvete som väntar henne den närmaste tiden. Allt får sin dramatiska början redan på flygplatsen, när Elisabeth ska passera genom tullkontrollen. Stora mängder kokain upptäcks av tullens knarkspanare i hennes skidutrustning. Elisabeth arresteras och döms till tre års fängelse på en uppfostringsanstalt för kvinnor. En plats djävligare och mer korrumperad än någon annan i hela USA. Sexuella övergrepp, tortyr och mutor hör till vardagen - allt under överinseende av den kvinnliga fängelsedirektören Fletcher som styr sitt "tukthus" med järnhand. Kommer Elisabeth att överleva sin långa vistelse i detta sanna helvete..? 

Av Mikael Larsson - 8 april 2009 19:40

Bolag: Juno Media.

År: 1985.

Originaltitel: Women In Fury.


Baksidestext:


Från skoningslös terror i ett fångläger, till en människojakt i Amazonas djungel. Jägarna tar inga fångar!


Detta är verklighet. Filmen är en skildring av vad Angela Duvall upplevde... och överlevde.

Att bli utsatt för maktmissbruk, sadism och ständig terror kan förstöra en människa för resten av livet, men kan också ge styrka och vilja till att kämpa. Angela Duvall blir oskyldigt dömd för mord och sänds till ett straffläger mitt inne i djungeln. De skyldiga till mordet vill se henne död och använder sina kontakter i fängelset för att göra jobbet. Angela har alla odds emot sig, men hon kämpar, inte bara för att rentvå sig själv och berätta sanningen som förbrytelserna i och utanför fängelset, utan även för att överleva.

En gastkramande film om en mardröm som även du kan få uppleva, om du är på fel plats vid fel tid. 

Av Mikael Larsson - 8 april 2009 19:34

Idag fick jag Ghost Whisperer - Säsong 3:

Jennifer Love Hewitt spelar Melinda Gordon, som kan se spöken. De tar kontakt med henne och vill få hjälp. Serien visas på TV400 på torsdagar kl. 20.00 TV-serier på DVD är perfekt! Man slipper reklamen och behöver inte vänta en vecka för att se nästa avsnitt.

Av Mikael Larsson - 8 april 2009 19:07

Sacha Baron Cohen, mannen bakom Ali G och Borat, har nu gjort en ny komedi. Här spelar han Brüno, som är en homosexuell modereporter. Filmen har samma upplägg som Borat, d.v.s han lurar folk att han verkligen är Brüno. Filmen har biopremiär i Sverige den 10 juli.


Trailer:

Av Mikael Larsson - 8 april 2009 09:16

Transporter 3 med Jason Statham verkar vara dum-action när det är som bäst. Jag har sett ettan och tvåan, så det här blir ett givet köp. Den släpps på DVD i Sverige den 6 maj.


Trailer:

Av Mikael Larsson - 7 april 2009 19:48

Bolag: Walthers Video.

År: 1976.


Djur som slår tillbaka mot människor är en helt egen genre. Jag brukar kalla dessa filmer för muterade djur-filmer. Ofta är det något litet djur, t.ex spindlar, som har hamnat i toxic waste (giftigt avfall) och blivit muterat. De växer och blir stora som bilar. 


Baksidestext:


Under ett våldsamt oväder blåser kraftledningarna ner utanför den lilla staden Fly Creek i Georgia. Strömmen går ner i den fuktiga marken och tvingar fram enorma mängder rasande jättemaskar.


En ohygglig, krälande terror som attackerar människor och bara lämnar skeletten kvar.


Två ungdomar som upptäcker faran, försöker förgäves övertyga stadens sheriff om vad som håller på att ske. Han tror emellertid inte på deras berättelse. Men han får snart anledning att ångra detta...


Don Scardino, som spelar Mick i Krälande Fasa, är känd även från filmer som thrillern Lockbetet och rysaren Han vet att Du är Ensam! 

Av Mikael Larsson - 6 april 2009 19:33

Bolag: VTC.

År: 1986.


Helt klart en film som försökte rida på The Terminator från 1984. Janet Ågren var en av Sveriges mest kända utvikningstjejer. 1980 medverkade hon i City Of The Living Dead av Lucio Fulci och Eaten Alive av Umberto Lenzi.


Baksidestext:


Det är 1990-talets New York: Luftföroreningarna som vilar över USA är dödliga i storstaden där miljökämpen och folkledaren Alfred Mosley förbereder ett tal. Några timmar senare svävar han mellan liv och död efter ett brutalt mordförsök. Mosley är blind. Den enda beskrivning han kan ge av "vapnet" som användes är att det är "något hårt, som stål"...


Samtidigt förstår Turner, den kallhamrade ledaren av ett multiföretag, att mordförsöket misslyckats... och en vild klappjakt börjar på en man som drillats, programmerats, byggts upp från grunden - med ett enda mål i sikte. Att utan vapen, med endast sin hypersnabbhet och styrka mörda Mosley. Förtvivlat söker polisen efter spår...


Med hjälp av en specialdator fastställer man det osannolika vapnet - en hand av stål. En Cyborgs hand... 


I rollen som Paco, den specialtränade mördaren möter du Daniel Greene - en NY Schwarzenegger - och som tuffa Linda - den svenska Janet Ågren!


Cyborg: Människa som helt eller delvis återuppbyggts av mekaniska delar. Idealisk som levande vapen, praktiskt taget osårbar i strid. 

Av Mikael Larsson - 6 april 2009 18:44

Denna vecka visar TV400 alla Star Wars-filmerna:


Onsdag 8 april kl. 20.00: Star Wars Episode I - The Phantom Menace (1999).


Torsdag 9 april kl. 20.00: Star Wars Episode II - Attack Of The Clones (2002).


Fredag 10 april kl. 20.00: Star Wars Episode III - Revenge Of The Sith (2005).


Lördag 11 april kl. 20.05: Star Wars Episode IV - A New Hope (1977).


Söndag 12 april kl. 20.05: Star Wars Episode V - The Empire Strikes Back (1980).


Måndag 13 april kl. 20.00: Star Wars Episode VI - Return Of The Jedi (1983).

Presentation


Välkommen till Micke Movie´s filmblogg.

Fråga mig

54 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards