mickemovie

Alla inlägg under april 2009

Av Mikael Larsson - 5 april 2009 21:59

Bolag: Transworld Video.

År: 1983.


Det här är mitten-filmen i Sho Kosugis ninja-trilogi, som började 1981 med Enter The Ninja, och som avslutades 1984 med Ninja III - The Domination.


Baksidestext:


Ninjas... De svarta lönnmördarna. Ninjas... De som lärs upp i konsten att osynligt utföra sina herrars dåd, och blixtsnabbt försvinna. Som behärskar grym mord- och stridskonst med allt från svärd till de tysta kastknivarna i form av en stjärna. I Revenge Of The Ninja utnyttjar Yakuza (den japanska maffian) ninjas för att ta över det amerikanska syndikatets knarkring på västkusten. Men de stöter på Cho Osaki. Ninjan som flydde Japan. Och de sista ninjas, två perfektionister inom lönnmördaryrket, två mästare, möts i en uppgörelse som saknar motstycke...

Av Mikael Larsson - 5 april 2009 21:45

Jag samlar på x-rentals, begagnade videofilmer från insomnade videobolag som t.ex Juno Media, Transworld, Viking Video, VTC och Walthers Video. På Tradera kan man hitta såna filmer. Jag har en hel del titlar, det rör sig om hundratals filmer. Jag kommer att lägga ut x-rentals på min blogg. Alla som har hyrt videofilmer under 80-talet kommer säkert att känna igen många av filmerna och omslagen.

Av Mikael Larsson - 4 april 2009 22:39

Christiane F fick den svenska titeln Vi Barn Från Bahnhof Zoo.


Svensk VHS-utgåva, som av någon konstig anledning är dubbad till engelska:


Svensk DVD-utgåva:

När hon var 12 gick hon på Valium...

Vid 13 Heroin.

På förmiddagarna var hon i skolan...

På eftermiddagarna prostituerade hon sig.

När hon var 14 hade hon redan hela livet bakom sig...


Filmen är från 1981 och utspelar sig i Tyskland på 70-talet. Filmen handlar om en ung tjej som har David Bowie som sin stora idol. Hon bor tillsammans med sin mamma. Hon ränner ute på kvällarna och börjar testa droger. Först lättare droger som hasch, men det dröjer inte länge förrän hon börjar med tyngre droger, och blir sprutnarkoman. Hon går ner i knarkträsket och måste till slut sälja sin kropp för att få pengar till droger.


Att se den här filmen är ungefär som att få ett knytnävsslag i solar plexus. Vissa filmer kan försköna knark, men den här visar vilket helvete det är. Faktum är att den här filmen visades på vissa skolor på 80-talet i Sverige, som skräckexempel. Filmen innehåller några mycket starka scener. Jag tror inte någon som har sett filmen har börjat med droger.


Trailer:

Av Mikael Larsson - 1 april 2009 22:51

Mina tre olika DVD-utgåvor av filmen Re-Animator.

Till vänster: Millennium Edition från Elite Entertainment.

I mitten: Anchor Bay Entertainment med pennan.

Till höger: Svensk utgåva från Studio S Entertainment.


Äntligen har det släppts en svensk DVD-utgåva av kultfilmen Re-Animator! Det är det nystartade bolaget Studio S Entertainment som har släppt den. Namnet kommer från programmet Studio S, som i början på 80-talet visade klipp från bl.a Motorsågsmassakern, och videovåldsdebatten föddes. Re-Animator hade premiär 1985, och om jag skulle plocka ut de tio bästa skräckfilmerna från 80-talet så skulle Re-Animator vara en av dem. Det har gjorts två uppföljare: Bride Of Re-Animator (1990), och Beyond Re-Animator (2003). Ingen av dem når upp till ettan, men båda är klart sevärda. Filmen är baserad på en historia av H.P Lovecraft och handlar om den galne doktorn Herbert West (Jeffrey Combs), som uppfinner ett grönt serum som kan återuppväcka döda. Han och en kollega börjar experimentera i bårhuset. Det dröjer inte länge förrän allt går fel... Få filmer har lyckats så bra med att blanda skräck, splatter och komedi som just denna film. Det är uppenbart att Peter Jackson såg den innan han gjorde Bad Taste och Braindead. Den svenska utgåvan är en finfin dubbel-DVD, packad med extramaterial! Om ni inte redan har sett denna film, så ta nu möjligheten när den finns på DVD i Sverige. Jag är allätare, men ser helst på skräckfilmer. Jag har sagt det tidigare, men jag säger det igen: Vad vore livet utan skräckfilm?


Trailer: 

Presentation


Välkommen till Micke Movie´s filmblogg.

Fråga mig

54 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards