mickemovie

Alla inlägg under juni 2009

Av Mikael Larsson - 21 juni 2009 22:21

Idag köpte jag The Midnight Meat Train:

Med bl.a Vinnie Jones, baserad på en novell av Clive Barker. Regi av Ryuhei Kitamura, som tidigare har regisserat bl.a Versus. Det här ska vara en riktigt blodig historia som inte lämnar mycket till fantasin.


Trailer: 

Av Mikael Larsson - 20 juni 2009 22:26

Idag köpte jag Crazy Eights:

Det här var en av filmerna som visades under After Dark Horrorfest 2007. Denna filmfestival är även känd som 8 Films To Die For.


Trailer:

Av Mikael Larsson - 18 juni 2009 22:46

Imorgon är det midsommarafton, sen helg, och på måndag börjar fem veckors semester för mig! Det känns helt underbart! Jag ska se en hel del film under semestern, har massor med osedda filmer. Jag kommer också att försöka beta av några TV-serie säsonger, som Prison Break. Jag kommer också att besöka Pajala marknad och Överkalix marknad under juli. Få se vilka filmfynd man kan göra där.


Det absolut bästa med att vara ledig, är att man inte behöver stiga upp tidigt på morgonen. Om det är något jag hatar, så är det tidiga morgnar. Det är en kamp varje vardagsmorgon att ta sig upp ur sängen. Bara vetskapen om att imorgon behöver jag inte stiga upp tidigt är mycket värt.

Av Mikael Larsson - 17 juni 2009 23:11

Idag fick jag Death Roll:

Det här är Dark Label 3. Originaltiteln är Crocodile 2.

Av Mikael Larsson - 17 juni 2009 23:08

Idag köpte jag DVD 2 av The Sopranos. Den innehåller avsnitt 4-7 av säsong 1:

Samlandet fortsätter...

Av Mikael Larsson - 17 juni 2009 21:11

The Stepfather (1987) handlar om en man som flyttar in i en familj och allt verkar först bra. Nästan för bra. Han vill ha den perfekta familjen och är beredd att döda för att få det. Han har satt i system att när en familj inte lever upp till hans önskemål, så sopar han igen sina spår och så går han vidare till nästa familj. Han har blivit något av en expert på förklädnad, och att manipulera folk. Terry O´Quinn spelade styvpappan med bravur och var även med i uppföljaren Stepfather II (1989). Men han var inte med i Stepfather III (1992), som dock är gjord för TV. Terry O´Quinn spelar även John Locke i TV-serien Lost. Nu är det dags för en remake av den första filmen. Den har biopremiär i USA den 16 oktober 2009, och den 4 december i Sverige.


Trailer: 

Av Mikael Larsson - 15 juni 2009 20:11

Kickboxer från 1989 med Jean-Claude Van Damme firar 20-års jubileum i år. Med anledning av det släpper Scanbox en svensk DVD-utgåva av filmen den 1 juli. Den svenska VHS-utgåvan är klippt.


Van Damme hade redan spelat bad guy i No Retreat No Surrender och fått sitt genombrott i Bloodsport. Efter Kickboxer blev han Mr. Martial Art.


Eric Sloane är amerikansk mästare i kickboxning. Tillsammans med sin bror Kurt Sloane (Van Damme) åker han till Thailand för att möta deras mästare Tong Po. Eric blir skadad i matchen och blir förlamad så han måste sitta i rullstol. Kurt svär att hämnas, men innan han kan möta Tong Po, måste han tränas av Xian Show, som bor i djungeln. Till slut får Kurt möta Tong Po i en match med gamla regler. De måste slåss med rep lindat runt händerna, som sedan doppas i lim och krossat glas.


Det här är en av Van Dammes bästa filmer, och säkert halva filmen består av själva träningen, där han får lära sig Muay Thai (Thaiboxning). Skillnaden mellan kickboxning och thaiboxning, är att i thaiboxning får man använda sig av armbågar och knän när man slåss. Man får även sparka under bältet. Tong Po är en helt underbar bad guy, som man älskar att hata.


Filmen har hittills fått fyra uppföljare. Van Damme är dock inte med i någon av de.


Kickboxer 2 - The Road Back.

Kickboxer 3 - The Art Of War.

Kickboxer 4 - The Aggressor.

Dessa tre filmer handlar om Kurts bror David Sloane, som spelas av Sasha Mitchell.


Kickboxer 5 - The Redemption.

Här spelas huvudrollen av Mark Dacascos.


Trailer:

Av Mikael Larsson - 13 juni 2009 17:57

Army Of Darkness har släppts på VHS av SF. Men än så länge finns den inte på DVD. Äntligen släpps en svensk DVD-utgåva av Studio S Entertainment. Bocka för den 19 augusti i almanackan.


Filmen fortsätter direkt efter Evil Dead II. Ash har hamnat i 1300-talets England och måste nu bekämpa ondskan tillsammans med medeltida riddare. Hans vapen är en motorsåg, en hagelbössa och en Oldsmobile, årsmodell -73. Den enda möjligheten för honom att komma tillbaka till sin egen tidsålder, är att finna Necronomicon, the book of the dead.


Det finns två olika versioner av filmen. Bioversionen och Director´s Cut, som är 15 minuter längre. Den stora skillnaden är dock slutet, som är olika. Det här är en av 90-talets mest underhållande filmer, och jag har sett den flera gånger.


Trailer: 

Presentation


Välkommen till Micke Movie´s filmblogg.

Fråga mig

54 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5 6
7
8 9 10 11
12
13
14
15
16
17 18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards