mickemovie

Alla inlägg under oktober 2009

Av Mikael Larsson - 19 oktober 2009 22:24

Idag fick jag The Texas Chainsaw Massacre:

Jag prenumererar på tidningen Cinema, och det här är månadens film. Nu har jag fyra stycken DVD-utgåvor av denna film, varav två är plåtutgåvor.


Filmen är från 1974 och regisserades av Tobe Hooper. Steven Spielberg gillade den så pass mycket att han gav Tobe Hooper förtroendet att regissera Poltergeist. Scener från filmen visades på SVT i programmet Studio S i början på 80-talet, och videovåldsdebatten tog fart. Det är en dubbel-DVD, med massor av extramaterial, över 4 timmar! Bland annat tre olika dokumentärer: A Family Portrait (64 min), Flesh Wounds (72 min) och The Shocking Truth (72 min). Filmen har restaurerad bild och ljud, och kan mäta sig med dagens filmer när det gäller bild- och ljudkvalité. I videons barndom cirkulerade filmkopior som var så sönderkopierade att bilden nästan var svartvit. Jag läste i tidningen Film och Video att filmen kostade 500 000 kr att göra, men spelade in 350 miljoner! Alltså 700 gånger sin budget! Omräknat till svenska pengar. Filmen har hittills fått fyra uppföljare. Det gjordes en nyinspelning 2003 med bl.a Jessica Biel, som faktiskt är riktigt bra. I originalet spelas Leatherface av Gunnar Hansen, i nyinspelningen av Andrew Bryniarski. Han fick göra om rollen i The Texas Chainsaw Massacre - The Beginning, som är en prequel, där man får veta hur Thomas Hewitt blir Leatherface. Filmen har fått oförtjänt mycket kritik, SÅ hemsk är den inte! Eller så är det jag som har blivit avtrubbad.


Trailer:

Av Mikael Larsson - 18 oktober 2009 21:48

Jag chockade kroppen och steg upp kl. 6.15 Kroppen tänkte nog: "Vad fan sysslar du med? Stiga upp så här Goddamn tidigt? På en lördag!" Jag klädde på mig, åt frukost och borstade tänderna. Tog mina mediciner, 6 st tabletter och alla är mot överdrivet filmtittande. Sen hoppade jag på bussen till Luleå, som åkte 7.10, jag var framme kl. 9.40


Min syster Maria stod och väntade på mig, och vi for på stan, första anhalt blev tidningsbutiken Aurora. Jag var till Ur & Penn och hämtade min armbandsklocka, sen åt vi pizza på Matstället, gott! Jag var in till Game Stop, där fanns begagnade DVD-filmer, jag hittade Red Sun Rising med Don "The Dragon" Wilson:

Sen var jag till Hemmakväll, där var det ommöblerat. Inget Luleå-besök känns komplett utan att besöka Hemmakväll. Jag köpte Monsters vs Aliens:

Som bonus fick man med B.O.B.s Big Break, som är en 13 minuters kortfilm i 3D. Det följer med 4 par 3D-glasögon.


Vi åkte sen till Öjebyn och var framme vid 14.00 Jag surfade lite, kollade bl.a min Hotmail. Vid 16.45 åkte jag, Maria och Fredrik till Luleå. Vi hade bokat bord på Waldorf kl. 17.30 Jag åt fyra små rätter, en klassiker som alltid går ner. Till efterrätt blev det blåbärspaj med glass. Mums! Vi var nästan två timmar på Waldorf, sen gick vi till Kulturens Hus för att se på Pablo Francisco, som skulle uppträda kl. 20.00 i stora salen. Biljetten, som jag köpt i förväg, kostade 530 kr. Vid 19.45 började insläppet och strax efter 20.00 började showen.


Först var det en svensk stå-upp komiker följt av tre amerikanska. Sist var det dags för Pablo Francisco. Han är känd för sina imitationer och ljudeffekter, men framför allt för att han härmar filmtrailer-rösten. Tack vare Internet har han blivit världskänd. Pablo imiterade bl.a Arnold Schwarzenegger och Chris Rock. Nivån på skämten låg så klart under bältet, det skämtades om bl.a sex, onani, bögar och negrer och vi i publiken fick använda våra skrattmuskler. Pablo visade bl.a hur en porrfilm ser ut om man snabbspolar. På slutet fick Pablo stående ovationer. Två timmar senare var showen slut och man fick träffa komikerna. Jag fick mina två DVD-filmer signerade av Pablo, och tog även ett foto.


Pablo Francisco - Bits And Pieces:


Pablo Francisco - Ouch!:


Jag och Pablo Francisco:

Kolla in hans T-shirt!


Vi åkte sen tillbaka till Öjebyn och var framme vid 23.00 Vi hade planerat att avrunda kvällen med popcorn och en DVD-film, men alla var ganska trötta så jag chockade kroppen en gång till, och gick och lade mig före midnatt på en lördag.


Jag sov till ca 10.30, steg sen upp och åt frukost. Farsan och morsan hade just kommit till Maria. Vi åkte en sväng till stan, där vi besökte Coop Forum. Jag köpte Man In The Mirror - The Michael Jackson Story:

Michael Jackson spelas av Flex Alexander.


Vi åt senare middag hos syrran, till efterrätt fick vi cheesecake, gott! Vi åkte hemåt och kom fram till Korpis kl. 19.15 En mycket trevlig helg i Luleå!


Jag avslutar med ett klipp med Pablo Francisco:

Av Mikael Larsson - 16 oktober 2009 18:07

På lördag åker jag till Luleå för att se på Pablo Francisco på kulturens hus.

Av Mikael Larsson - 14 oktober 2009 17:45

Idag fick jag två Jess Franco-filmer.


99 Women:

Från 1969. Den här DVD-utgåvan innehåller två olika versioner:

Softcore Director´s Cut version (Engelsk dialog, otextad). Speltid: 1 tim 29 min.

Hardcore XXX French version (Fransk dialog, textad). Speltid: 1 tim 38 min.

Behöver jag säga att det är en WIP-film?


Trailer:


Venus In Furs:

Från 1969 med bl.a Klaus Kinski.


Vad jag vet så är det första gången det släpps svenska DVD-utgåvor av Jess Franco-filmer. Det är Njutafilms som har släppt filmerna, som ingår i The Unrated Jess Franco Collection, så jag antar att det släpps fler filmer.


Studio S Entertainment släpper Justine (1969) och Eugenie (1970) på DVD den 28 oktober.


Om man vill läsa om Jess Franco så finns det en bra svensk artikel på DVD Forum.

Del 1

Del 2

Av Mikael Larsson - 14 oktober 2009 17:30

Idag fick jag Bring It On - Fight To The Finish:

Det här är den femte Bring It On-filmen, med bl.a Christina Milian. En cheerleader-film är aldrig fel...


Trailer:

Av Mikael Larsson - 14 oktober 2009 17:15

Idag fick jag Behind Enemy Lines - Colombia:

Det här är den tredje Behind Enemy Lines-filmen.

Av Mikael Larsson - 14 oktober 2009 17:00

Idag köpte jag DVD 19 av The Sopranos. Den innehåller avsnitt 7-9 av säsong 5:

Samlandet fortsätter...

Av Mikael Larsson - 13 oktober 2009 17:41

Fem heta, sexiga, unga, storbröstade tjejer blir våldtagna, misshandlade, torterade och dödade (?) av en elak talande docka som är besatt av anden till en svart militant, som var inlåst på death row tills han blev avrättad.


Vem kommer att överleva? Vad kommer att bli kvar av dem? Kommer deras oskuld att vara intakt? Chucky möter Rudy Ray Moore på inspelningen av The Feebles!


Black Devil Doll lovar att vara den mest avskyvärda, politiskt inkorrekta, dockskräckfilmen som någonsin har gjorts och är inte lämplig för barn.


Black Devil Doll visar helt sanslösa scener av mord och våld!


Det här verkar vara bland det sjukaste och kanske roligaste B-film som har gjorts, den här MÅSTE man ju bara se!


Den släpps på region 1 den 27 oktober.


Unrated trailer kan du se här.

OBS! Innehåller naket, men det är ingen porrfilm, även om trailern kan antyda det.

Kräver att du har QuickTime installerat på din dator.

Presentation


Välkommen till Micke Movie´s filmblogg.

Fråga mig

54 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5 6 7 8
9
10
11
12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards