mickemovie

Alla inlägg under november 2009

Av Mikael Larsson - 7 november 2009 22:21

Jag har tre olika böcker om Hellraiser-filmerna.


The Hellraiser Chronicles:

Skriven av Stephen Jones, häftad, 96 sidor. Det finns 8 st Hellraiser-filmer, den här fokuserar på de tre första filmerna.


Jag såg den här boken första gången i Melody Line-katalogen, men konstigt nog så beställde jag den aldrig. Senare beställde jag den via nätet, tiden gick men ingen bok dök upp. Långt senare fick jag ett mail från bokhandeln, de hade nu fått tag på boken och undrade om jag fortfarande var intresserad av den. Klart jag var det! Så de skickade den till mig. Jag gick in och kollade när jag hade beställt den. Gissa hur lång tid det tog från beställning tills jag fick den? Två år!


The Hellraiser Films And Their Legacy:

Skriven av Paul Kane, inbunden, 247 sidor. Förord av Doug Bradley, som har spelat Pinhead i alla filmerna.


Hellraiser - Om Clive Barkers film:

Skriven av Anna Arnman, inbunden, 256 sidor.


Det här är en avhandling som Anna Arnman har gjort, och som har givits ut som bok. Hon analyserar och går igenom filmen Hellraiser i detalj. Jag tycker det är en unik bok, hur många böcker finns det, som på svenska behandlar en skräckfilm?

ANNONS
Av Mikael Larsson - 6 november 2009 22:16

Idag köpte jag The Untouchables:

Som fick den svenska titeln De Omutbara. Från 1987 med:


Kevin Costner som FBI-agenten Eliot Ness.

Andy Garcia, som här fick sitt genombrott.

Sean Connery, som vann en Oscar för bästa manliga biroll.

Robert De Niro som Al Capone, han åt upp sig rejält för rollen.


Musiken är komponerad av Ennio Morricone, manuset är skrivet av David Mamet, och regi av Brian De Palma. Här finns en berömd scen när en barnvagn rullar nerför en lång trappa. Det här är film 2 av 21.

ANNONS
Av Mikael Larsson - 6 november 2009 20:21


Konami har gjort ett Saw-spel som utspelar sig mellan filmerna Saw och Saw II. Det släpps den 19 november till PC, PlayStation 3 och Xbox 360. Tobin Bell, som spelar Jigsaw i filmerna, har lånat ut sin röst till spelet.


Jigsaw har dödat din partner och förstört ditt liv. Nu har han stängt in dig i ett övergivet mentalsjukhus som han ensam kontrollerar. Om du kan besegra hans brutala fällor och överleva, kan du upptäcka sanningen bakom vad som driver denna sjuka seriemördare.


Saw är ett tredjepersons-perspektiv, överlevnadsskräckspel som är baserat på Saw-filmerna, som har spelat in mer än 665 miljoner dollar världen över och sålt över 28 miljoner DVD. Spelet innehåller många av de dödliga mekaniska fällor som finns i filmerna, men även skrämmande nya fällor. Spelarna måste använda sin intelligens mot Jigsaw när de navigerar i hans värld och försöker undvika och fly från hans hemska fällor, medan de kämpar mot hans skyddslingar i brutala strider med hjälp av vapen som hittas inom miljön.


Finesser:


Dödligt listiga fällor - Jigsaw har lagt ut ett gatlopp av invecklade fällor för en handfull oskyldiga. Bara du står mellan de och den mest brutalt tänkbara döden. Tänk fort och agera! Klockan tickar.


Samvetsval - Spelaren tvingas göra svåra moraliska val. Vem som lever och vem som dör i spelet beslutas av spelarens val.


Mysterier avslöjas - Obesvarade frågor från filmerna får till slut svar. Spelare kommer att upptäcka Jigsaws ursprung och varför han hängivit sitt liv till spel, men man får även reda på vad som hände karaktärerna från den första Saw-filmen.


Ekologisk skräck - Mentalsjukhuset som Jigsaw har stängt in dig i har övergivits, men är långt ifrån tomt. Det är en levande värld av skräck som bebos av Jigsaws skyddslingar och de galna själar de torterar... och de har ingen avsikt att låta dig lämna stället.


Trailer:

Av Mikael Larsson - 6 november 2009 18:02

En vanlig scen i en Saw-film.


Idag har Saw VI biopremiär i Sverige. Jag har läst några recensioner och den får ett minustecken av Aftonbladet och en geting av Expressen.

Av Mikael Larsson - 5 november 2009 21:23

Den tragiska förlusten av deras ofödda barn har ödelagt livet för Kate och John, och slår mot både deras äktenskap och Kates ömtåliga psyke, när hon plågas av mardrömmar och hemsöks av demoner från hennes förflutna. De kämpar för att återvinna någon form av normalt liv, och paret bestämmer sig för att adoptera ett barn. På det lokala barnhemmet, dras både John och Kate på ett konstigt sätt till en ung flicka som heter Esther. Nästan direkt efter att de har välkomnat Esther till deras hem, börjar en skrämmande serie händelser att uppenbara sig, och Kate börjar tro att det är något fel med Esther. Den till synes änglalika lilla flickan är inte vad hon ser ut att vara. Orolig för sin familjs säkerhet, försöker Kate att få John och andra att se bortom Esthers söta fasad. Men hennes varningar tas inte på allvar förrän det kan vara för sent... för alla.


Filmen har släppts på region 1, men har ännu inte fått något svenskt releasedatum.


Trailer:

Av Mikael Larsson - 4 november 2009 22:03

Idag fick jag Drag Me To Hell:

Den svenska DVD-utgåvan är en unrated director´s cut. Regi av Sam Raimi, det här är hans stora comeback till skräckfilmen.


Trailer:

Av Mikael Larsson - 4 november 2009 22:00

Idag köpte jag DVD 22 av The Sopranos. Den innehåller avsnitt 4-6 av säsong 6:

Samlandet fortsätter...

Av Mikael Larsson - 3 november 2009 22:24

Idag köpte jag Michael Jackson - Thriller:

Som jag sen tidigare har på LP. Det här är världens mest sålda skiva genom tiderna, den finns med i Guinness rekordbok, nu har det sålts ett till exemplar. Det här är CD 2 av 5.


Låtlista:

1. Wanna Be Startin´ Somethin´.

2. Baby Be Mine.

3. The Girl Is Mine (with Paul McCartney).

4. Thriller.

5. Beat It.

6. Billie Jean.

7. Human Nature.

8. P.Y.T (Pretty Young Thing).

9. The Lady In My Life.


Special Edition Bonus Material:

Someone In The Dark.

Billie Jean (Home Demo From 1981).

Voice-Over Session From Thriller.

Including Vincent Price reading the never before heard 2nd verse.

Carousel.

Presentation


Välkommen till Micke Movie´s filmblogg.

Fråga mig

53 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7
8
9
10 11
12
13 14
15
16
17 18 19 20
21
22
23
24 25 26 27
28
29
30
<<< November 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Följ bloggen

Följ mickemovie med Blogkeen
Följ mickemovie med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se