mickemovie

Direktlänk till inlägg 2 april 2010

1986: The Fly.

Av Mikael Larsson - 2 april 2010 18:00

Svensk titel: Flugan.

Regi: David Cronenberg.

Skådespelare: Jeff Goldblum, Geena Davis, John Getz m.fl


Tagline: Be afraid. Be very afraid.


Handling: Forskaren Seth Brundle försöker förflytta saker genom teleportering. Han gör ett experiment på sig själv, men en vanlig husfluga råkar komma in i maskinen. Sakta men säkert börjar han förvandlas till en fluga...

Förvandlingen är komplett.


Jeff Goldblum är verkligen som klippt och skuren i rollen som forskare och vetenskapsman. Han har spelat liknande roller i Jurassic Park och Independence Day. Chris Walas gjorde specialeffekterna, och gradvis får man se hur Seth Brundles kropp förändras. Det är ganska motbjudande effekter som visas. I grund och botten så mycket mer än en skräckfilm, det är en tragisk och sorglig historia.


David Cronenberg är en av mina favoritregissörer, han gör ofta filmer som handlar om hur människans kropp förändras. Han har regisserat filmer som t.ex Shivers, Rabid, The Brood, Scanners, Videodrome och The Dead Zone, för att nämna några.


Alternativ version: Nej.


Nyinspelning: Det här är en nyinspelning av The Fly från 1958.


Oscar: Filmen vann en Oscar för bästa makeup.


Trivia: Regissören David Cronenberg spelar gynekolog i förlossningsscenen.


Uppföljare:

The Fly II (1989).


Trailer:

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael Larsson - 2 augusti 2019 22:00


Idag har Fast & Furious - Hobbs & Shaw biopremiär i Sverige.   Ända sen den hårdkokta polisen Hobbs, en lojal agent för USA:s diplomatiska säkerhetstjänst, och den kaxige, laglöse Shaw, en före detta brittisk underrättelseagent, först stötte p...

Av Mikael Larsson - 24 juli 2019 18:00


Idag har Crawl biopremiär i Sverige.   När en massiv orkan drabbar Florida ignorerar Haley evakueringsråden för att leta efter sin pappa som är försvunnen. Hon hittar honom allvarligt skadad i källaren av deras familjehem, och fastnar där tack...

Av Mikael Larsson - 22 juli 2019 22:00

Idag är det min födelsedag, fyller 46 år! Så nu är man närmare 50 än 40. Jag har fått pengar, sen har jag ätit pizza och tårta. ...

Av Mikael Larsson - 17 juli 2019 18:00


Idag har The Lion King biopremiär i Sverige.   Disneys klassiska succé kommer nu i en helt ny tappning och tar oss till Afrikas savanner där den framtida kungen föds. Simba dyrkar sin far, Kung Mufasa, och är stolt över sitt kungliga arv. Men ...

Av Mikael Larsson - 10 juli 2019 18:00


Idag har Midsommar biopremiär i Sverige.   Dani och Christian är ett ungt amerikanskt par vars förhållande håller på att krackelera. Men efter att Dani råkar ut för en familjetragedi håller sorgen dem samman och Dani följer med Christian och h...

Presentation


Välkommen till Micke Movie´s filmblogg.

Fråga mig

54 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6
7 8 9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20 21 22 23
24
25
26
27
28 29 30
<<< April 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Följ bloggen

Följ mickemovie med Blogkeen
Följ mickemovie med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se