mickemovie

Alla inlägg under september 2010

Av Mikael Larsson - 13 september 2010 23:45

Frozen handlar om tre snowboardåkare som blir fast i en skidlift. Filmen släpps på region 1 den 28 september.


Trailer:

Av Mikael Larsson - 10 september 2010 15:30

Svensk titel: Drag Me To Hell.

Regi: Sam Raimi.

Skådespelare: Alison Lohman, Justin Long, Lorna Raver, Dileep Rao, David Paymer, Adriana Barraza m.fl


Tagline: Christine Brown has a good job, a great boyfriend, and a bright future. But in three days, she´s going to hell.


Handling: Christine Brown (Alison Lohman) är en ambitiös bankrådgivare med en charmerande älskare och en lysande framtid. Men allt förändras då den mystiska Fru Ganush kommer till banken för att be om förlängning på sitt förfallna huslån. Borde Christine ge den gamla damen en hjälpande hand eller neka henne förlängningen för att imponera på sin chef för en möjlig befordran? Christine väljer olyckligtvis det sista alternativet och sätter Fru Ganush i konkurs och tar ifrån henne hemmet. Som hämnd kastar den gamla kvinnan en förbannelse på Christine som gör hennes liv bokstavligen till ett helvete. Ondskan kommer närmare och närmare och Christine måste finna ett sätt att rädda sig från evig pina. Men hur långt är hon villig att gå för att bryta sig loss ur förbannelsen?

Christine Brown (Alison Lohman) jobbar på en bank...


Men när hon vägrar ge Fru Ganush (Lorna Raver) uppskov med huslånet kastar hon en förbannelse på henne...


Och hennes liv blir ett helvete!


Sam Raimi blev kultförklarad efter The Evil Dead. Sam Raimi och några av hans kompisar åkte till en stuga i skogen. I bagaget hade de hinkar med teaterblod och fake-inälvor. Filmen spelades in på 16 mm, med i princip ingen budget alls. Vad de inte visste var att resultatet skulle bli en av 80-talets mest uppskattade skräckfilmer. Filmen blev snabbt en kultfilm och fick två uppföljare, Evil Dead II (1987) och Army Of Darkness (1993). Sam Raimi kommer för evigt att bli förknippad med Evil Dead-trilogin, precis som Bruce Campbell är förknippad med rollen Ash. På 2000-talet fick Sam Raimi förtroendet att regissera Spider-Man, som fick två uppföljare. Drag Me To Hell är hans stora comeback till skräckfilmen.


Den här filmen är som en stor påse plockgodis. Tänk dig att du får besök av en kompis. Han eller hon har varit i en godisaffär och plockat ihop en stor påse plockgodis. När du börjar välja så märker du att här finns något för alla: choklad, lakrits, salta, sura, skumgodis... Filmen är en härlig blandning av flera olika element inom skräckfilmen, den är kuslig, rolig, innehåller splatter o.s.v


Alternativ version: Unrated-versionen innehåller fyra förlängda scener.


Nyinspelning: Nej.


Oscar: Nej.



Trivia: Christine Brown skulle egentligen ha spelats av Ellen Page, men hon hoppade av för att spela huvudrollen i Whip It, Drew Barrymores regidebut.


Uppföljare: Nej.


Trailer:

Av Mikael Larsson - 10 september 2010 15:00

Idag fick jag Familjen Macahan - Box 4:

Om familjen Macahan och deras öden och äventyr på en gård i 1860-talets USA. Zeb Macahan tar hand som sina syskonbarn Luke, Laura, Josh och Jessie efter att deras föräldrar dött.


Denna fjärde DVD-box innehåller den 8 timmar långa fortsättningen på

How The West Was Won, som är originaltiteln. Den är i fem delar.


Det här är verkligen en av de absolut bästa TV-serier som har gjorts. Såna här TV-serier görs inte längre. Box 5 släpps den 1 december.

Av Mikael Larsson - 8 september 2010 18:00

Idag fick jag boken Star Wars - Year By Year:

Inbunden, 320 sidor, engelsk text.

Av Mikael Larsson - 8 september 2010 17:30

Idag fick jag Metroid - Other M:

Metroid - Other M berättar om Samus Arans historia.


Det var många som blev förvånade när de hade varvat Metroid till NES och Samus Aran tog av sig rymddräkten och visade sig vara en tjej! Det här var 10 år före Lara Croft gjorde sin debut i Tomb Raider. Hon har senare inspirerat till andra kvinnliga spelfigurer, t.ex Joanna Dark i Perfect Dark.


Trailer:

Av Mikael Larsson - 7 september 2010 22:00

Jag har Star Wars - The Force Unleashed:

Den 29 oktober släpps Star Wars - The Force Unleashed II.


Trailer:


Som ni ser så har tekniken nu hunnit så pass långt att gränsen mellan film och TV-spel är hårfin:

Av Mikael Larsson - 7 september 2010 19:45

Efter The Lost Boys (1987) och Lost Boys - The Tribe (2008) är det nu dags för den tredje filmen: Lost Boys - The Thirst. Som vanligt spelas vampyrjägaren Edgar Frog av Corey Feldman. Filmen släpps på DVD den 3 november.


Trailer:

Av Mikael Larsson - 7 september 2010 19:30

Mirrors 2 är uppföljaren till Mirrors (2008) med Kiefer Sutherland. I uppföljaren spelas huvudrollen av Nick Stahl. Filmen släpps på DVD den 27 oktober.


Trailer:

Presentation


Välkommen till Micke Movie´s filmblogg.

Fråga mig

54 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29 30
<<< September 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards