mickemovie

Alla inlägg under mars 2011

Av Mikael Larsson - 21 mars 2011 19:30

A Serbian Film släpps på DVD i Sverige den 30 mars.


Handling:

Den legendariske porrstjärnan Milos har dragit sig tillbaka från industrin och kämpar för att försörja sin fru och deras son. Men när det förflutna knackar på dörren och Milos erbjuds en stor summa pengar för att delta i en experimentell konstfilm på beställning av en förmögen privatklient, kan han inte motstå frestelsen. Projektet leder honom in i den mörkaste av världar och han inser snabbt sitt misstag. Men att backa ur är inte ett alternativ...


Det här är chockfilmen som passerat tabuns sista gränser, väckt ramaskri världen över och delat in kritiker och publik i två vitt skilda läger. En mångbottnad thriller med ett budskap, där spänningen stiger för varje scen? Eller helt enkelt den mest avskyvärda och råa orgien i mänsklig ondska som skådats på film? Döm själv när kameran börjar rulla i A Serbian Film.


Varning! Extremt obehagliga och våldsamma scener.


Jag gillar extrema filmer och den här blir en utmaning att se.


Trailer:

Av Mikael Larsson - 21 mars 2011 18:15

Idag fick jag Fangoria 301:

Innehåller bl.a reportage om Drive Angry med Nicolas Cage och Amber Heard, Black Death med Sean Bean, Red Riding Hood med Amanda Seyfried och en intervju med Linnea Quigley.

Av Mikael Larsson - 17 mars 2011 21:45

En ung familj gör en fruktansvärd upptäckt. Deras medvetslösa sons kropp har förvandlats till en magnet som drar till sig onda väsen, samtidigt som hans eget medvetande är fångat i det mörka och lömska rike som kallas The Further.


Insidious är regisserad av James Wan, som tidigare har regisserat Saw, Dead Silence och Death Sentence. Filmen har biopremiär i Sverige den 13 maj.


Trailer:

Av Mikael Larsson - 16 mars 2011 19:30

Jag har Zombie Collection:


Som innehåller filmerna:


The Beyond:

Från 1981, regi: Lucio Fulci. Läs mer om filmen här.


City Of The Living Dead:

Från 1980, regi: Lucio Fulci. Läs mer om filmen här.


Zombie Flesh Eaters:

Från 1979, regi: Lucio Fulci. Läs mer om filmen här.


Zombie Holocaust:

Från 1980, regi: Marino Girolami. Filmen är också känd som Dr. Butcher M.D

Av Mikael Larsson - 15 mars 2011 21:30

Jag har The Nazisploitation Collection:


Som innehåller filmerna:


Gestapo´s Last Orgy:

Från 1977, regi: Cesare Canevari.


SS Experiment Love Camp:

Från 1976, regi: Sergio Garrone.


SS Lager 5 Women´s Hell:

Från 1977, regi: Sergio Garrone.


The Beast In Heat:

Från 1977, regi: Luigi Batzella.


Nazisploitation brukar också kallas för hakkorsporr.


Förintelsen är mänsklighetens värsta brott, sammanlagt 6 miljoner judar dödades under andra världskriget. Fast ingen vet väl den exakta summan. I koncentrationslägren utsattes oskyldiga människor för olika experiment, tortyr och avrättningar. Många skickades direkt till gaskamrarna, medan andra fick arbeta tills de stupade. Det är omöjligt att kunna föreställa sig det ofattbara lidande som dessa människor fick genomgå. Det var inte bara judar som dödades, även färgade, handikappade och homosexuella. Kort sagt, alla som på något sätt var avvikande. Utan tvekan det mest avskyvärda som hände på 1900-talet.


Jag tar helt avstånd från nazisterna och deras ideologi. Men i min blogg finns det plats för alla slags filmer, även obskyra filmer som nazisploitation.

Av Mikael Larsson - 14 mars 2011 22:30

Jag har Italian Grindhouse Collection:


Som innehåller filmerna:


Emanuelle And The Last Cannibals:

Från 1977, regi: Joe D´Amato.


House On The Edge Of The Park:

Från 1980, regi: Ruggero Deodato.


The Smuggler:

Från 1980, regi: Lucio Fulci.


The New Barbarians:

Från 1983, regi: Enzo G. Castellari.

Av Mikael Larsson - 14 mars 2011 22:00

Idag fick jag Salt:

Action från 2010 med Angelina Jolie.


Den svenska DVD-utgåvan innehåller tre olika versioner av filmen:


Theatrical Version: 1 tim 36 min.

Extended Cut: 1 tim 37 min.

Director´s Cut: 1 tim 40 min.


Trailer:

Av Mikael Larsson - 14 mars 2011 17:00

Jag har nu avslutat min Saw-vecka. När man ser Saw-filmerna med ett års mellanrum så hinner man glömma vissa detaljer. Men när man ser filmerna med en dags mellanrum så får man en mycket bättre helhet och överblick hur allt hänger ihop. Man kan inte sitta och slötitta på dessa filmer, man måste vara pigg och alert för filmerna innehåller massor av twists and turns. När jag ser på filmerna så går massor av olika tankar genom mitt huvud: "Där är ju HAN!", "Var de tillsammans när DET hände?", "Varför fick man inte se vad som fanns i lådan?" o.s.v


Filmerna handlar om John Kramer (Tobin Bell), en cancerpatient som börjar testa människors vilja att leva. Han har följt personer som han tycker försummar sina liv. Han kidnappar personerna genom att söva de med kloroform eller en injektion. Senare när de vaknar upp så har de hamnat i en fälla som han har byggt och riggat upp. Genom en TV eller en bandspelare så förklarar dockan Billy vilka regler som gäller. Om man följer reglerna så överlever man, annars så dör man. Ofta måste personerna genomgå någon form av stympning, de ställs inför helt sjuka val. De har inte heller hur mycket tid som helst, då fällorna är tidsbegränsade och en klocka räknar ner. Om de lyckas med utmaningen så är de direkt rehabiliterade och ser nu på livet med helt andra ögon. De kommer inte att fortsätta sina gamla liv. De har lärt sig att uppskatta livet.


Saw-filmerna MÅSTE man se i rätt ordning. Man kan inte börja med t.ex Saw III, för den visar hur Jigsaw förbereder sånt som händer i den första filmen. De senare filmerna innehåller tillbakablickar och hoppar även i tiden från en scen till en annan. Man får pusselbitar som fyller i luckorna allt eftersom.


Tobin Bell kommer för evigt att bli förknippad med Jigsaw. Oavsett vilka roller han spelar i framtiden så kommer i alla fall jag alltid att tänka: "Där är ju Jigsaw!", så fort jag ser honom. Men det är farligt att vara så starkt förknippad med en rollfigur. Jigsaw är en ny ikon inom skräckfilmen och sällar sig till en skara som innehåller Leatherface, Michael Myers, Jason Voorhees, Freddy Krueger, Pinhead och Chucky, för att nämna några. På hans gravsten kommer det att stå: "Here lies the man that played Jigsaw". Man kan nästan säga samma sak om Shawnee Smith som spelar Amanda Young.


Den sjunde filmen har lanserats som The Final Chapter, och Saw 3D är verkligen en storslagen final. Men har vi sett det sista av Saw? Jag tror inte det. Med tanke på hur Saw 3D slutar... Kom ihåg att den fjärde Friday The 13th-filmen hade undertiteln The Final Chapter, och efter den har det kommit sex filmer till. Plus Freddy vs. Jason och en nyinspelning.


Lions Gate och Twisted Pictures producerade en film 2004 som kostade 1,2 miljoner dollar och spelades in på 18 dagar. Den fick sex uppföljare. Filmerna har släppts med ett års mellanrum från 2004 till 2010. Filmerna har kostat 67 miljoner dollar att göra. Men de har spelat in över 870 miljoner dollar! Guinness World Records har utnämnt Saw-filmerna till the most successful horror movie series. Det har även gjorts två TV-spel, en berg och dal-bana och Saw - Game Over, en haunted house-attraktion.


Michael Emerson som spelade Zep Hindle i Saw, spelade Benjamin Linus i TV-serien Lost.


Evan, som sitter fastklistrad i bilen i Saw 3D, spelas av Chester Bennington, sångaren i Linkin Park.


Bobby Dagen i Saw 3D spelas av Sean Patrick Flanery, som fick sitt genombrott i The Young Indiana Jones Chronicles.


Jag har plockat ut mina favoriter från filmserien:


Bästa filmen: Saw.

Bästa fällan: Reverse beartrap från Saw.

Bästa sluttwisten: Saw.

Bästa uppföljaren: Saw II.

Bästa inledningsfällan: Venus flytrap från Saw II.

Grisigaste filmen: Saw III.


Jag älskar Saw-filmerna, och skulle lätt kunna börja om med den första filmen ikväll.

Presentation


Välkommen till Micke Movie´s filmblogg.

Fråga mig

54 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4
5
6
7 8 9
10
11
12 13
14 15 16 17
18
19
20
21 22 23 24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Mars 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards