mickemovie

Direktlänk till inlägg 18 juni 2011

1993: Jurassic Park.

Av Mikael Larsson - 18 juni 2011 23:00

Svensk titel: Jurassic Park.

Regi: Steven Spielberg.

Skådespelare: Sam Neill, Laura Dern, Jeff Goldblum, Richard Attenborough, Bob Peck, Martin Ferrero, B.D Wong, Samuel L. Jackson, Wayne Knight, Joseph Mazzello, Ariana Richards m.fl


Tagline: An adventure 65 million years in the making.


Handling: På en enslig ö, har en miljardär i hemlighet skapat en enorm nöjespark med en udda attraktion - levande dinosaurier. Dinosaurierna har skapats med hjälp av förhistoriskt DNA. Innan han öppnar parken för allmänheten, bjuder han in två dinosaurieexperter, en erkänd matematiker och sina två ivriga barnbarn för att uppleva parkens äventyr - och hjälpa honom att lugna ner oroliga investerare. Men deras vistelse på ön blir allt annat än fridfull när de förhistoriska rovdjuren bryter sig ut och börjar jaga öns besökare...

En T Rex bryter sig ut från sin inhängnad...


Och börjar intressera sig för en av bilarna...


Michael Crichtons bok tiggde om att bli filmatiserad, och vem skulle passa bättre än Steven Spielberg att regissera den? I början av 90-talet hade filmtekniken gått så pass långt att det var möjligt att göra en sån här film. Med en blandning av animatronics och CGI, så fick man uppleva livs levande dinosaurier på vita duken. Det var så pass bra gjort att man verkligen trodde på det man såg.


Samma år regisserade Steven Spielberg Schindler´s List, som vann sju Oscars. Det är en viktigare film historiskt sett, men Jurassic Park är mer underhållande, därför valde jag den. Sen hade jag ett stort intresse för dinosaurier när jag var barn.


Massor med olika prylar tillverkades med Jurassic Park-loggan.Alternativ version: Nej.


Nyinspelning: Nej.


Oscar: Filmen vann tre Oscars: ljudklippning, specialeffekter och ljud.


Trivia: Filmen innehåller 15 minuter med dinosauriescener, 9 minuter av Stan Winstons animatronics, och 6 minuter av ILMs CGI.


Uppföljare:

The Lost World - Jurassic Park (1997).

Jurassic Park III (2001).


Trailer:

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael Larsson - Fredag 21 sept 20:00


Idag har Papillon biopremiär i Sverige.   Henri ”Papillon” Charriere döms till livstids fängelse för ett mord han inte begått och skickas till straffkolonin i Franska Guyana. Han har bara ett mål: Att fly. Han slår sig ihop med Deg...

Av Mikael Larsson - Fredag 21 sept 19:00


Idag fick jag Legends Of Tomorrow säsong 3: 4 st DVD-skivor, speltid: 12 tim 10 min. ...

Av Mikael Larsson - Torsdag 20 sept 21:00

Jag gjorde en beställning från Discshop. Idag fick jag paketet. Jag beställde 4 st DVD-filmer. Det här beställde jag:   Escape Plan 2: Action/Thriller från 2018.   Gringo: Action/Komedi från 2018.   Tully: Drama/Komedi från...

Av Mikael Larsson - Torsdag 20 sept 20:00

Idag fick jag Shadow Of The Tomb Raider - Collector´s Companion Tome: Inbunden, 336 sidor, engelsk text.   Baksidan: Go Beyond Strategy--Immerse yourself in Lara's world with this Collector's Companion Tome from Prima Games! Compelling ...

Av Mikael Larsson - Tisdag 18 sept 19:00


Idag fick jag Bad Taste: Skräck/Komedi från 1987.   Jag har även Braindead, läs om den här. ...

Presentation


Välkommen till Micke Movie´s filmblogg.

Fråga mig

53 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< Juni 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Följ bloggen

Följ mickemovie med Blogkeen
Följ mickemovie med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se