mickemovie

Alla inlägg under september 2012

Av Mikael Larsson - 3 september 2012 21:00

Klockan var strax före 12, jag satt på jobbet, då ringde min mobil, det var från Folktandvården i Pajala. Jag har en tid där på torsdag 6 september kl. 10.00, men nu ringde de och frågade om jag kunde komma idag kl. 13.10 Jo, det ska väl gå bra. Så jag åkte till Pajala och blev inropad. Tandhygienisten tog fyra röntgenbilder och gjorde en undersökning. Jag hamnade i premieklass 4 och ska betala 146 kr per månad via autogiro för ett frisktandvårdsavtal under tre år. Det är som ett abonnemang, då får man ta bort tandsten, laga hål, göra rotfyllningar, dra ut tänder m.m Det kostar inget utöver månadskostnaden. Efter besöket så åt jag lunch på Frasses, tog ett Frassemål med hamburgare, strips, lökringar och läsk. Yummy for the tummy!


När jag kom till Korpis så svängde jag in på macken en sväng och köpte TV14, som har TV-tablåer för två veckor framåt. Den kommer ut varannan vecka, kostar 15 kr, jag köper alltid den.


När jag kom hem så kollade jag igenom posten. Jag fick Hi-Fi Klubbens nya katalog för 2012/2013. Jag hade mailat dit och bett de skicka katalogen till mig. Jag fick också det nya numret av HemmaBio, som var inplastat, och inne i påsen följde samma katalog med... Så nu har jag två kataloger! Jag kan garantera att om jag inte hade mailat och bett de skicka katalogen till mig, så hade den inte följt med HemmaBio.


Senare på eftermiddagen så ringde jag till Canal Digital och beställde en HD-box. På hemsidan står det att den kostar 499 kr. Men det priset är för nya kunder. För befintliga kunder är priset 999 kr! Borde det inte vara tvärtom? Att de som har varit kund hos Canal Digital i kanske flera år, får köpa HD-boxen till det billigare priset? Hur som helst, han som jag snackade med skulle skicka HD-boxen mot postförskott, och den skulle visst hinna komma före helgen.

Av Mikael Larsson - 2 september 2012 21:00

Ska man välja Plasma, LCD eller LED? Vilken storlek? Räcker det med HD Ready eller ska man ha Full HD? Klarar den att visa 1080p/24 korrekt? Hur många HDMI-ingångar behöver man? Vad ska den kunna spela upp från USB-minne? Ska man välja ett känt märke som är dyrare, eller ett mer okänt märke som är billigare? Vilka nätverksfunktioner har den? Det är några frågor som kan dyka upp när man ska köpa en ny TV.


Det här med storlek är ett kapitel för sig. Enligt mig så kan en TV aldrig vara för stor. Jag gick från 32 tum till 46 tum, och hoppade över 37, 40 och 42 tum. Sen finns det bl.a 47, 50, 52, 55, 60, 65, 70 och 80 tum. Men den sistnämnda kostar 40 000 kr och ligger utanför min budget. Man blir som aldrig riktigt nöjd, utan man vill alltid ha en större TV.


Min nya Sharp-TV såg jag tidigare i år hos TV Centra i Pajala. Jag fick se med egna ögon hur bra bild och vilka fantastiska färger den har. Där kostade den 14 990 kr. Men 15 papp för en ny TV kändes som i saftigaste laget. Jag skrev i min mobil vilken modell det var, för jag tänkte kolla om den finns billigare på nätet. Javisst, Netonnet tog 8990 kr för precis samma TV! En skillnad på 6000 kr! Så då var det ingen tvekan längre, den TV:n ska jag ha!


Jag kunde ha köpt en billigare TV:

Man får en 46-tums Full HD LED-TV från Andersson för 4990 kr. Den är lika stor, och då hade jag sparat 4000 kr. Men det är inte varje dag man köper en ny TV, och då tycker jag att man kan satsa en slant.


Det är bättre att köpa en lite dyrare TV, och bli nöjd med köpet. Än att spara några tusenlappar och kanske bli missnöjd med köpet.


Jag kunde ha köpt en större TV:

För samma pris (8990 kr), får man en 55-tums Full HD LED-TV från Andersson. Men vad är Andersson för märke? Om jag ska hosta upp 9 papp så vill jag se bilden med egna ögon, så att man vet vad man får.


Om jag hade lagt till en tusenlapp så hade jag fått en 60-tums Full HD Plasma-TV från Samsung, den säljs för 9990 kr. Men då är det återigen: Jag har inte sett bildkvalitén på den.


Det är bättre att välja en lite mindre TV (46 tum) som man har sett, och bli nöjd med köpet.

Än att välja en lite större TV (55-60 tum), som man inte har sett, och kanske bli missnöjd med köpet.


Jag hade satt min "smärtgräns" vid 10 000 kr. Att köpa en TV för 20-25 000 kr, eller kanske ännu mer, känns så jäkla dyrt. Då skulle man få spara pengar typ ett halvår eller längre. Man är ju inte Tom Cruise...

Av Mikael Larsson - 1 september 2012 21:45

Aliens, vad annars? Jag valde min favoritfilm som premiärfilm för Blu-Ray. Jag har sett Blu-Ray tidigare, så jag vet hur bra bildkvalité det är. Men jag har inte sett en hel Blu-Ray-film från början till slut. Nu har jag det. Fredagskvällen vigdes till Aliens, och den har aldrig sett så bra ut! Med Blu-Ray blir ju bilden högupplöst och man ser mycket mer detaljer. Det märks speciellt om det visas en närbild på ett ansikte. Man ser rynkor, svett och skäggstubb, t.o.m små gropar som finns i huden och ansiktshår. Ja, jävlar!


Idag kom Maria och Fredrik hit. Jag demonstrerade min nya TV åt Fredrik, först med olika HD-kanaler, sen med Blu-Ray. Som demofilm valde jag Avatar, den ser helt fantastisk ut på Blu-Ray! Man ska bara visa några scener, men det är lätt att bli sittande, svårt att slita sig från filmen.


Till alla som har en HDTV, men ännu inte har skaffat en Blu-Ray-spelare: gör det! Filmerna blir närmast magiska. Nu får man en Blu-Ray-spelare för ca 700 kr och uppåt, beroende på vilket märke och modell som man köper.

Av Mikael Larsson - 1 september 2012 21:00

Sammanlagt 16 personer röstade på min förra omröstning:

Vilken av dessa Michael Bay-filmer är din favorit?

Vinnare blev Armageddon.

Nu finns en ny omröstning till höger.

Presentation


Välkommen till Micke Movie´s filmblogg.

Fråga mig

54 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6
7
8
9
10 11 12
13
14
15
16
17
18 19 20 21
22
23
24 25 26 27 28
29
30
<<< September 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards