mickemovie

Alla inlägg under mars 2013

Av Mikael Larsson - 14 mars 2013 22:00

Soul Media har släppt några actionfilmer från 80-talet. Man kan välja mellan DVD-utgåvan för 69 kr eller DVD/BD-utgåvan för 99 kr. Om man köper den dyrare utgåvan får man alltså filmen på både DVD och BD. Idag fick jag 4 st.


The Octagon:

Action från 1980 med Chuck Norris.


Det här var en av filmerna som man hyrde på VHS under 80-talet. Filmen låg över två år på svenska videotoppen.


Death Wish 2:

Action från 1982 med Charles Bronson.


Charles Bronson gjorde sammanlagt 5 st Death Wish-filmer mellan 1974 och 1994. Han spelade Paul Kersey, vars fru blev mördad och hans dotter våldtagen. Så han tar lagen i egna händer och rensar upp bland alla kriminella. Få kan spela hårding lika bra som Charles Bronson.


Death Wish 3:

Action från 1985 med Charles Bronson.


Den här filmen blev totalförbjuden i Sverige och det är också min favorit bland Death Wish-filmerna. Jag har den sen tidigare, inspelad på VHS, med finsk text!


No Retreat No Surrender:

Action från 1986 med Jean-Claude Van Damme.


Van Damme är på framsidan, men han har bara en biroll i filmen och är bara med i början och slutet. Han spelar ryssen Ivan! Huvudrollen spelas av Kurt McKinney.


Van Damme var relativt okänd när han gjorde den här filmen, hans genombrott kom med filmerna Bloodsport (1988) och Kickboxer (1989).


Av Mikael Larsson - 14 mars 2013 21:45

Idag fick jag Mission: Impossible The 88 TV Season:

5 st DVD-skivor, speltid: 15 tim 23 min.


Mission: Impossible The 89 TV Season:

4 st DVD-skivor, speltid: 12 tim 48 min.


Mission: Impossible är en klassisk TV-serie skapad av Bruce Geller som visades 1966-1973, sammanlagt blev det sju säsonger. Den handlar om IMF (Impossible Mission Force), ett team hemliga agenter som får omöjliga uppdrag. IMF leds av Jim Phelps som spelades av Peter Graves. Alla agenter är expert inom ett visst område, en är tekniker, en annan är förklädnadsexpert och kan olika dialekter o.s.v TV-serien har ett känt ledmotiv som är komponerat av Lalo Schifrin.


Under 80-talet så gjordes en ny version av TV-serien, som visades 1988-1990, sammanlagt blev det två säsonger. Peter Graves repriserade sin roll som Jim Phelps. Greg Morris som spelade teknikern Barney Collier i den gamla TV-serien är pappa till Phil Morris som spelade teknikern Grant Collier i den nya TV-serien.


Jane Badler som spelade Diana i V, är med i den nya TV-serien.


Det finns även fyra Mission: Impossible-filmer med Tom Cruise i huvudrollen.


Introt:

Av Mikael Larsson - 14 mars 2013 21:30

Idag fick jag Ray Harryhausen - Special Effects Titan:

Dokumentär från 2011.


Ray Harryhausen är förmodligen världens mest kända inom stop-motion. Stop-motion tekniken är väldigt tidskrävande, och enkelt förklarat så går det till så här: En miniatyr av något slags monster fotas med en kamera, miniatyren ändras en aning och ett nytt foto tas. Så fortsätter man, och när man tagit 24 bilder så har man fått en sekund färdig film... Han är en pionjär inom specialeffekter och har gjort banbrytande filmeffekter under en lång tid.


This is the definitive documentary about Ray Harryhausen. Aside from interviews with the great man himself, shot over five years, there are also interviews and tributes from Vanessa Harryhausen, Tony Dalton, Randy Cook, Peter Jackson, Nick Park, Phil Tippet, Peter Lord, Terry Gilliam, Dennis Muren, Rick Baker, John Landis, Ken Ralston, Guillermo Del Toro, Jean-Pierre Jeunet, Robert Zemeckis, James Cameron, Steven Spielberg and many more. For the first time Ray and the Foundation have provided unprecedented access to film all aspects of the collection including models, artwork and miniatures as well as Ray's private study, where he designed most of his creations, and his workshop where he built them. In addition the documentary will use unseen footage of tests and experiments found during the clearance of the LA garage. Never before has so much visual material been used in any previous documentary about Ray. This definitive production will not only display a huge part of the unique collection but will illustrate the influence that Ray's work has had on film makers during the past fifty or so years.


Trailer:

Av Mikael Larsson - 14 mars 2013 21:15

Idag fick jag I Am Bruce Lee:

Dokumentär från 2011.


Jag har länge tänkt köpa den här dokumentären, men den har kostat 249 kr på Discshop. Nu har priset sänkts till 99 kr och då slog jag till.


Jag har skrivit om den här.

Av Mikael Larsson - 14 mars 2013 21:00

Jag har inte uppdaterat bloggen på en vecka, men det beror delvis på att jag har spelat Tomb Raider, så då har bloggen blivit lidande. Jag har klarat 33 % hittills, men jag har inte bråttom när jag spelar, jag vill ju utforska ön i lugn och ro. Men det är inte så lugnt när kulorna viner runt skallen på Lara Croft och hon blir anfallen av flera människor samtidigt. Spelet är riktigt bra, och när jag klarat spelet så kommer jag mest troligt att recensera det.


Idag fick jag två Tomb Raider-böcker.


Tomb Raider Signature Series Guide:

Häftad, 256 sidor, engelsk text.


Baksidan:


Tomb Raider Limited Edition Official Strategy Guide:

Inbunden, 256 sidor, engelsk text.


Baksidan:

Det följer med en custom designed amulet.


Jag trodde att det skulle vara två olika böcker, men det verkar vara samma innehåll, det enda som skiljer är olika framsidor och att den ena är häftad och den andra är inbunden. Så jag vet inte om jag ska skicka tillbaka den häftade boken eller behålla båda.


Jag ska klara spelet själv, utan hjälp från boken. Men en sån här bok innehåller allt man kan göra och hitta i spelet, något som kan vara svårt att upptäcka själv.

Av Mikael Larsson - 7 mars 2013 18:00

Idag fick jag Game Of Thrones säsong 2:

5 st DVD-skivor, speltid: 8 tim 40 min.


C More börjar visa säsong 3 den 1 april.

Av Mikael Larsson - 5 mars 2013 18:30

Idag släpps Tomb Raider till PS3, Xbox360 och PC.


Square Enix har släppt lanseringstrailern för det nya Tomb Raider-spelet:

Av Mikael Larsson - 4 mars 2013 23:00

Idag fick jag Tomb Raider:

Tyvärr fick jag inte spelet förra fredagen. Då hade jag kunnat spela hela helgen, men sån tur har man ju inte.

Presentation


Välkommen till Micke Movie´s filmblogg.

Fråga mig

54 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards