mickemovie

Alla inlägg under februari 2017

Av Mikael Larsson - 6 februari 2017 22:30

Idag släpper Studio S Entertainment The Girl With All The Gifts på DVD:

Skräck från 2016.


Och Blu-ray:

I en underjordisk militärbas hålls 10-åriga Melanie och tjugo andra barn fängslade under massiv övervakning. Till det yttre är de snälla och välartade, men bara en sekunds slarv räcker för att förvandla deras vakter till en blodig massa. Alla är de försöksdjur i den desperata kampen för att finna ett vaccin mot den epidemi som hotar att förinta världen.


När förläggningen attackeras av skenande zombier tvingas Melanie, hennes lärare, en forskare och två kommandosoldater ut på en riskfylld resa för att finna en säkrare bas. Nu får Melanie makten att inte bara avgöra sin egen framtid – utan hela mänsklighetens...


MR. Careys bestseller FLICKAN MED GÅVORNA har blivit en nervslitande thriller, hyllad som en av de bästa zombiefilmer som gjorts. I huvudrollerna ser vi Gemma Arterton, Paddy Considine och sexfaldigt Oscarnominerade Glenn Close.


Trailer:

Av Mikael Larsson - 6 februari 2017 22:00

Idag släpper Studio S Entertainment The Blob på DVD:

Skräck från 1958.


Äntligen släpps THE BLOB för första gången på DVD i Sverige! Kultfilmen som gav både Steve McQueen och den Oscarbelönade kompositören Burt Bacharach skjuts in i filmvärlden. Den röda gelémassan som dimper ner från världsrymden och börjar frossa på befolkningen kostade blott en miljon kronor att spela in. Småslantar för Hollywood, men en hel förmögenhet för det lilla independentbolag som låg bakom. Men filmen blev snabbt kult på drive in-biograferna och spelade raskt in mer än fyrtio gånger sin kostnad! 1972 kom en uppföljare, 1988 var det dags för en remake och ännu en är under planering. Kultfenomenet THE BLOB är större än någonsin!


Trailer:

Av Mikael Larsson - 3 februari 2017 20:15

Idag har Rings biopremiär i Sverige.


En ung kvinna börjar oroa sig för sin pojkvän som dragits in i en mörk kult kretsandes kring ett mystiskt videoband vilket sägs döda tittaren sju dagar efter att han eller hon sett det. Hon offrar sig själv för att rädda sin pojkvän, och på köpet gör hon en fasansfull upptäckt: det finns en ”video inom videon” som ingen tidigare sett.


Det är dags för ett nytt kapitel i den älskade Ring-sagan.


Trailer:

Av Mikael Larsson - 3 februari 2017 20:00

Idag har Resident Evil - The Final Chapter biopremiär i Sverige.


Det är dags för det sista kapitlet i den mest framgångsrika filmserien baserad på ett tv-spel någonsin. Resident Evil - The Final Chapter tar vid direkt efter händelserna i Resident Evil - Retribution, där Alice står som enda överlevande i det som skulle blivit människans sista resning mot de odöda.

Nu tvingas hon återvända till platsen där mardrömmen en gång tog sin början, The Hive i Raccoon City, där Umbrella Corporation samlar sina styrkor inför ett slutgiltligt slag mot det som återstår av mänskligheten.


Trailer:

Av Mikael Larsson - 2 februari 2017 15:00

Det har gjorts en ny version av MacGyver. Den första säsongen består av 22 avsnitt och har premiär på Sjuan ikväll kl. 22.00


Den unge agenten Angus Mac MacGyver startar en hemlig organisation som lyder under USA:s regering. Där använder han sig av sin ofattbara kunskap om vetenskapliga discipliner och sin till synes outtömliga problemlösningsförmåga för att rädda liv.


En av mina barndomshjältar är MacGyver, med Richard Dean Anderson i sitt livs roll! Den sändes 1985-1992 och fick sju säsonger. Alla sju säsonger har släppts på DVD. Vilken nostalgitripp! Innan den började visas på SVT såg jag den i finsk TV, då hette den Ihmemies, som betyder Mirakelmannen.


MacGyver avskyr vapen och våld och använder istället sin hjärna och uppfinningsrikedom för att bekämpa skurkar. Han bygger olika saker av t.ex gem, tuggummi, tejp och plastslangar. Han kan lätt desarmera en bomb med hjälp av innehållet i en handväska, dyrka upp ett kassaskåp med ståltråd, han tankar bilen med läsk...

Av Mikael Larsson - 1 februari 2017 20:00

Idag fick jag 80s Movies - The Ultimate Celebration:

Häftad, 148 sidor, engelsk text.


Jag tycker att de bästa filmerna gjordes på 80-talet, och här finns massor att läsa:


20 best films of the 80s.

Back To The Future.

Michael J. Fox.

E.T vs The Thing.

Special Effects.

The Terminator.

RoboCop.

Schwarzenegger vs Stallone.

Predator.

First Blood.

Tom Cruise.

Video Nasties.

Slasher Movies.

A Nightmare On Elm Street.

An American Werewolf In London.

Gremlins.

Sigourney Weaver.

River Phoenix.

The Lost Boys.

Kings Of Comedy.

Harrison Ford.

Oscars.

Erotic Thrillers.

Fatal Attraction.


Presentation


Välkommen till Micke Movie´s filmblogg.

Fråga mig

54 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20 21 22
23
24
25
26
27 28
<<< Februari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards