mickemovie

Alla inlägg den 17 juli 2017

Av Mikael Larsson - Måndag 17 juli 17:15

George A. Romero har avlidit, han blev 77 år.


Zombiefilmens fader har lämnat oss. Mest känd för sina zombiefilmer, som startade med Night Of The Living Dead (1968). Den var kontroversiell på sin tid, när en färgad man (Duane Jones) spelade huvudrollen. Filmen följdes upp med Dawn Of The Dead (1978), av många ansedd som hans bästa film. Den tredje filmen Day Of The Dead (1985), hade make-up effekter av Tom Savini. Hans zombiefilmer var samhällskritiska och Romero ville ge sin syn på konsumtionssamhället. Han gjorde en till zombie-trilogi på 2000-talet, som inte blev samma succé, men fansen såg filmerna ändå. Han regisserade nästan uteslutande skräckfilmer.


Filmografi:

Night Of The Living Dead (1968).

The Crazies (1973).

Martin (1978).

Dawn Of The Dead (1978).

Knightriders (1981).

Creepshow (1982).

Day Of The Dead (1985).

Monkey Shines (1988).

Two Evil Eyes (1990).

The Dark Half (1993).

Bruiser (2000).

Land Of The Dead (2005).

Diary Of The Dead (2007).

Survival Of The Dead (2009).


Jag har skrivit om dokumentären Birth Of The Living Dead här.


Han efterlämnar fru och två barn.


Vila i frid.

ANNONS

Presentation


Välkommen till Micke Movie´s filmblogg.

Fråga mig

53 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6
7
8 9
10
11 12
13
14
15
16
17 18 19 20
21
22
23
24 25
26
27 28
29
30
31
<<< Juli 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Följ bloggen

Följ mickemovie med Blogkeen
Följ mickemovie med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se