mickemovie

Direktlänk till inlägg 17 juli 2017

George A. Romero 1940-2017.

Av Mikael Larsson - Måndag 17 juli 17:15

George A. Romero har avlidit, han blev 77 år.


Zombiefilmens fader har lämnat oss. Mest känd för sina zombiefilmer, som startade med Night Of The Living Dead (1968). Den var kontroversiell på sin tid, när en färgad man (Duane Jones) spelade huvudrollen. Filmen följdes upp med Dawn Of The Dead (1978), av många ansedd som hans bästa film. Den tredje filmen Day Of The Dead (1985), hade make-up effekter av Tom Savini. Hans zombiefilmer var samhällskritiska och Romero ville ge sin syn på konsumtionssamhället. Han gjorde en till zombie-trilogi på 2000-talet, som inte blev samma succé, men fansen såg filmerna ändå. Han regisserade nästan uteslutande skräckfilmer.


Filmografi:

Night Of The Living Dead (1968).

The Crazies (1973).

Martin (1978).

Dawn Of The Dead (1978).

Knightriders (1981).

Creepshow (1982).

Day Of The Dead (1985).

Monkey Shines (1988).

Two Evil Eyes (1990).

The Dark Half (1993).

Bruiser (2000).

Land Of The Dead (2005).

Diary Of The Dead (2007).

Survival Of The Dead (2009).


Jag har skrivit om dokumentären Birth Of The Living Dead här.


Han efterlämnar fru och två barn.


Vila i frid.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael Larsson - Fredag 17 nov 19:30


Idag har The Punisher premiär på Netflix.   En före detta marinkårssoldat på jakt efter hämnd mot de brottslingar som mördat hans familj hamnar mitt i en militärkonspiration. Frank Castle drivs av hat och törstar efter hämnd. I den kriminella ...

Av Mikael Larsson - Fredag 17 nov 19:00


Idag har The Foreigner biopremiär i Sverige.   Den Londonbaserade affärsmannen Quan förlorar sin dotter i ett fruktansvärt terroristdåd och ger sig ut efter rättvisa. I sin kompromisslösa jakt på dotterns mördare, inleds en våldsam konflikt me...

Av Mikael Larsson - Torsdag 16 nov 21:00


Idag fick jag Star Wars - Battlefront II: Jag hade förhandsbokat det från Webhallen och fick det en dag före release (17 november).   Trailer: ...

Av Mikael Larsson - Torsdag 16 nov 20:30


Idag fick jag Sci-Fi Icons Timewarp: Häftad, 100 sidor, engelsk text.   Det här numret har en Star Wars-special, Part 1 handlar om the original trilogy. Tidningen innehåller även Indiana Jones. Jag är så glad att jag är uppväxt under Lucas/S...

Av Mikael Larsson - Torsdag 16 nov 20:00


Idag fick jag affischen till Beyond Terror: Affischen är en UK quad, med måtten 30 x 40 tum (76,2 cm x 101,6 cm).   Beyond Terror är en bok om Lucio Fulci, läs om den här.   Nu ska boken släppas på nytt, i en uppdaterad version, med 128 ...

Presentation


Välkommen till Micke Movie´s filmblogg.

Fråga mig

53 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6
7
8 9
10
11 12
13
14
15
16
17 18 19 20
21
22
23
24 25
26
27 28
29
30
31
<<< Juli 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Följ bloggen

Följ mickemovie med Blogkeen
Följ mickemovie med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se