mickemovie

Direktlänk till inlägg 17 juli 2017

George A. Romero 1940-2017.

Av Mikael Larsson - Måndag 17 juli 17:15

George A. Romero har avlidit, han blev 77 år.


Zombiefilmens fader har lämnat oss. Mest känd för sina zombiefilmer, som startade med Night Of The Living Dead (1968). Den var kontroversiell på sin tid, när en färgad man (Duane Jones) spelade huvudrollen. Filmen följdes upp med Dawn Of The Dead (1978), av många ansedd som hans bästa film. Den tredje filmen Day Of The Dead (1985), hade make-up effekter av Tom Savini. Hans zombiefilmer var samhällskritiska och Romero ville ge sin syn på konsumtionssamhället. Han gjorde en till zombie-trilogi på 2000-talet, som inte blev samma succé, men fansen såg filmerna ändå. Han regisserade nästan uteslutande skräckfilmer.


Filmografi:

Night Of The Living Dead (1968).

The Crazies (1973).

Martin (1978).

Dawn Of The Dead (1978).

Knightriders (1981).

Creepshow (1982).

Day Of The Dead (1985).

Monkey Shines (1988).

Two Evil Eyes (1990).

The Dark Half (1993).

Bruiser (2000).

Land Of The Dead (2005).

Diary Of The Dead (2007).

Survival Of The Dead (2009).


Jag har skrivit om dokumentären Birth Of The Living Dead här.


Han efterlämnar fru och två barn.


Vila i frid.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael Larsson - Måndag 18 sept 23:00


Idag fick jag affischen till Suspiria: Tack till NonStop Entertainment!   Affischen är 70 x 100 cm.   Jag har skrivit om filmen här. ...

Av Mikael Larsson - Måndag 18 sept 22:30


Idag fick jag Wonder Woman - The Art And Making Of The Film: Inbunden, 192 sidor, engelsk text.   Baksidan: Patty Jenkins Wonder Woman sees the hero brought to the big screen for the first time in her own movie, and fully realiz...

Av Mikael Larsson - Måndag 18 sept 22:00


Idag släpper Studio S Entertainment Escape Room på DVD: Skräck från 2017.   Och Blu-ray: Escape Room-febern sprider sig som en löpeld i Sverige och övriga världen. Redan i dag finns 3500 tävlingslokaler och hundratusentals utövare. I le...

Av Mikael Larsson - Fredag 15 sept 20:00


Idag fick jag Metroid - Samus Returns: Jag hade förhandsbokat det från Webhallen och fick det på releasedagen (15 september).   Trailer: ...

Av Mikael Larsson - Onsdag 13 sept 20:00


Fredagen den 1 september var det Force Friday II, och då släpptes en del Star Wars-prylar inför den kommande biopremiären av Star Wars Episode VIII - The Last Jedi, som har biopremiär i Sverige den 13 december.   Bland annat så släpptes en R2-D2 ...

Presentation


Välkommen till Micke Movie´s filmblogg.

Fråga mig

53 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6
7
8 9
10
11 12
13
14
15
16
17 18 19 20
21
22
23
24 25
26
27 28
29
30
31
<<< Juli 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Följ bloggen

Följ mickemovie med Blogkeen
Följ mickemovie med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se