mickemovie

Direktlänk till inlägg 17 juli 2017

George A. Romero 1940-2017.

Av Mikael Larsson - 17 juli 2017 17:15

George A. Romero har avlidit, han blev 77 år.


Zombiefilmens fader har lämnat oss. Mest känd för sina zombiefilmer, som startade med Night Of The Living Dead (1968). Den var kontroversiell på sin tid, när en färgad man (Duane Jones) spelade huvudrollen. Filmen följdes upp med Dawn Of The Dead (1978), av många ansedd som hans bästa film. Den tredje filmen Day Of The Dead (1985), hade make-up effekter av Tom Savini. Hans zombiefilmer var samhällskritiska och Romero ville ge sin syn på konsumtionssamhället. Han gjorde en till zombie-trilogi på 2000-talet, som inte blev samma succé, men fansen såg filmerna ändå. Han regisserade nästan uteslutande skräckfilmer.


Filmografi:

Night Of The Living Dead (1968).

The Crazies (1973).

Martin (1978).

Dawn Of The Dead (1978).

Knightriders (1981).

Creepshow (1982).

Day Of The Dead (1985).

Monkey Shines (1988).

Two Evil Eyes (1990).

The Dark Half (1993).

Bruiser (2000).

Land Of The Dead (2005).

Diary Of The Dead (2007).

Survival Of The Dead (2009).


Jag har skrivit om dokumentären Birth Of The Living Dead här.


Han efterlämnar fru och två barn.


Vila i frid.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael Larsson - Onsdag 23 maj 19:00


Idag har Solo - A Star Wars Story biopremiär i Sverige.   Stig ombord på the Millenium Falcon och res med till en galax långt, långt borta i Solo - A Star Wars Story, ett helt nytt äventyr med galaxens mest älskade smugglare. Genom en serie hä...

Av Mikael Larsson - Måndag 21 maj 20:00


Idag fick jag Empire Classics: Häftad, 132 sidor, engelsk text.   Tidningen går igenom följande filmer:   Batman (1989). Batman Forever (1995). Batman & Robin (1997). Blade (1998). X-Men (2000). Spider-Man 2 (2004). Sin City ...

Av Mikael Larsson - Måndag 21 maj 19:00

Idag fick jag Ingmar Bergman 100 år: Jag fick 1929/2000.   Undersidan: Jag har skrivit om boxen här. ...

Av Mikael Larsson - Måndag 21 maj 18:00

Senast Sverige vann VM-guld i ishockey var 2017, alltså förra året. När det gäller sport på TV så ser jag helst på ishockey, och när det är stora turneringar som VM och OS så sitter jag klistrad vid TV:n och ser alla Sveriges matcher. Kvartsfin...

Av Mikael Larsson - Fredag 18 maj 19:00


Idag släpper Studio S Entertainment DVD-boxen Ingmar Bergman 100 år: ÖVER 70 TIMMAR INGMAR BERGMAN I EN EXKLUSIV OCH NUMRERAD BOX. LIMITERAD UPPLAGA ENDAST 2000 EX.   36 filmer och en tv-serie regisserade av Ingmar Bergman, sex filmer skriv...

Presentation


Välkommen till Micke Movie´s filmblogg.

Fråga mig

53 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6
7
8 9
10
11 12
13
14
15
16
17 18 19 20
21
22
23
24 25
26
27 28
29
30
31
<<< Juli 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Följ bloggen

Följ mickemovie med Blogkeen
Följ mickemovie med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se