mickemovie

Inlägg publicerade under kategorin In Memoriam

Av Mikael Larsson - Söndag 27 aug 16:00

Tobe Hooper har avlidit, han blev 74 år.


Regissören som gjorde en av de mest omtalade skräckfilmerna någonsin, har lämnat oss. The Texas Chainsaw Massacre, som fick den svenska titeln Motorsågsmassakern, scener från filmen visades på SVT i programmet Studio S i början på 80-talet, och videovåldsdebatten tog fart. Steven Spielberg gillade den så pass mycket att han gav Tobe Hooper förtroendet att regissera Poltergeist.


Några av hans filmer:


The Texas Chainsaw Massacre (1974). Läs om den här.

Eaten Alive (1976).

Salem´s Lot (1979).

The Funhouse (1981).

Poltergeist (1982). Läs om den här.

Lifeforce (1985).

Invaders From Mars (1986).

The Texas Chainsaw Massacre 2 (1986).

Spontaneous Combustion (1990).

Night Terrors (1993).

The Mangler (1995).

Crocodile (2000).

Toolbox Murders (2004).

Mortuary (2005).

Destiny Express Redux (2009).

Djinn (2013).


Han efterlämnar två söner.


Vila i frid.

ANNONS
Av Mikael Larsson - Söndag 27 aug 14:00

Sonny Landham har avlidit, han blev 76 år.


Han är kanske mest känd som Billy i Predator.

 

Han medverkade bl.a i dessa filmer:


Poltergeist (1982).

48 Hrs. (1982).

Firewalker (1986).

Predator (1987).

Action Jackson (1988).

Lock Up (1989).

Best Of The Best II (1993).


Vila i frid.

ANNONS
Av Mikael Larsson - Tisdag 18 juli 19:15

Martin Landau har avlidit, han blev 89 år.


Han är mest känd för TV-serierna Mission: Impossible, där han spelade Rollin Hand, och Space: 1999 som fick den svenska titeln Månbas Alpha.


Han vann en Oscar för manlig biroll i Ed Wood (1994), där han spelade Bela Lugosi.


Han var gift med Barbara Bain 1957-1993, och de fick två barn.


Vila i frid.

Av Mikael Larsson - Måndag 17 juli 17:15

George A. Romero har avlidit, han blev 77 år.


Zombiefilmens fader har lämnat oss. Mest känd för sina zombiefilmer, som startade med Night Of The Living Dead (1968). Den var kontroversiell på sin tid, när en färgad man (Duane Jones) spelade huvudrollen. Filmen följdes upp med Dawn Of The Dead (1978), av många ansedd som hans bästa film. Den tredje filmen Day Of The Dead (1985), hade make-up effekter av Tom Savini. Hans zombiefilmer var samhällskritiska och Romero ville ge sin syn på konsumtionssamhället. Han gjorde en till zombie-trilogi på 2000-talet, som inte blev samma succé, men fansen såg filmerna ändå. Han regisserade nästan uteslutande skräckfilmer.


Filmografi:

Night Of The Living Dead (1968).

The Crazies (1973).

Martin (1978).

Dawn Of The Dead (1978).

Knightriders (1981).

Creepshow (1982).

Day Of The Dead (1985).

Monkey Shines (1988).

Two Evil Eyes (1990).

The Dark Half (1993).

Bruiser (2000).

Land Of The Dead (2005).

Diary Of The Dead (2007).

Survival Of The Dead (2009).


Jag har skrivit om dokumentären Birth Of The Living Dead här.


Han efterlämnar fru och två barn.


Vila i frid.

Av Mikael Larsson - Lördag 8 juli 19:15

Idag köpte jag Expressens Michael Nyqvist-bilaga:

76 sidor. Pris: 39 kr. Säljs 7-20 juli.


Med anledning av Michael Nyqvists bortgång så har Expressen släppt ett minnesmagasin om honom.


Läs mer om den här.

Av Mikael Larsson - Tisdag 23 maj 23:00

Roger Moore har avlidit, han blev 89 år.


Han är mest känd som James Bond, men även för två TV-serier.


The Saint är en TV-serie som producerades 1962-1969 och som fick den svenska titeln Helgonet. Rollfiguren skapades av författaren Leslie Charteris. Roger Moore spelade Simon Templar i sammanlagt 6 säsonger och 118 avsnitt. I början var TV-serien i svartvitt, men blev senare i färg. Den blev populär i Sverige, delvis för att Simon Templar körde en Volvo P1800.


1997 gjordes en filmversion där Val Kilmer spelade huvudrollen.


The Persuaders! producerades 1971-1972 och fick den svenska titeln Snobbar Som Jobbar. Tony Curtis spelade Danny Wilde och Roger Moore spelade Lord Brett Sinclair. Det blev sammanlagt 24 avsnitt. Serien har ett mycket känt ledmotiv av John Barry:



Roger Moore spelade James Bond sju gånger:


Live And Let Die (1973), svensk titel: Leva Och Låta Dö.

The Man With The Golden Gun (1974), svensk titel: Mannen Med Den Gyllene Pistolen.

The Spy Who Loved Me (1977), svensk titel: Älskade Spion.

Moonraker (1979), svensk titel: Moonraker.

For Your Eyes Only (1981), svensk titel: Ur Dödlig Synvinkel.

Octopussy (1983), svensk titel: Octopussy.

A View To A Kill (1985), svensk titel: Levande Måltavla.


De flesta tycker att Sean Connery var bäst på att spela James Bond. Att han var mest trogen karaktären som Ian Fleming skapade. Men Roger Moore är min favorit-Bond. Det säger jag inte för att han har dött. Han VAR verkligen min favorit! När jag började se James Bond-filmerna på 80-talet, så var det Roger Moore´s filmer jag såg först. Så för mig är han James Bond. Det var också i hans filmer som filmerna blev mer spektakulära, med häftiga stunts i inledningen. Det var också han som gjorde Bond med mer humor.


Den 14 juni 2003 adlades Roger Moore av drottning Elisabeth, och blev Sir Roger Moore.


Roger Moore var också humanitärt engagerad genom sitt arbete som goodwillambassadör för UNICEF.


Han fick tre barn med sin tredje fru.

Hans sista fru var svenska Kristina Tholstrup.


Vila i frid.

Av Mikael Larsson - Söndag 26 feb 19:00

Bill Paxton har avlidit, han blev 61 år.


De flesta förknippar honom med Hudson i Aliens, min favoritfilm. Han är den enda skådespelaren som har blivit dödad av en Terminator, Alien och Predator.


Några av hans filmer:

The Terminator (1984).

Commando (1985).

Aliens (1986).

Near Dark (1987).

Navy Seals (1990).

Predator 2 (1990).

One False Move (1992).

Trespass (1992).

Tombstone (1993).

True Lies (1994).

Apollo 13 (1995).

Twister (1996).

Titanic (1997).

A Simple Plan (1998).

Mighty Joe Young (1998).

U-571 (2000).

Vertical Limit (2000).

Frailty (2001).

Edge Of Tomorrow (2014).

Nightcrawler (2014).


Han efterlämnar fru och två barn.


Game over man! Game over!


Vila i frid.

Presentation


Välkommen till Micke Movie´s filmblogg.

Fråga mig

53 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3
4
5
6 7 8 9 10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Följ bloggen

Följ mickemovie med Blogkeen
Följ mickemovie med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se