mickemovie

Senaste inläggen

Av Mikael Larsson - Fredag 13 april 20:00

Idag har Rampage biopremiär i Sverige.


Davis Okoye är en man som håller människor på avstånd men däremot har ett väldigt starkt band med en synnerligen intelligent gorilla som han har tagit hand om sedan den föddes. Plötsligt går ett vetenskapligt experiment väldigt fel och förvandlar den snälla apan till ett gigantiskt monster. Och för att göra saken ännu värre, upptäcker han snart att det finns fler nyskapade alfadjur som river kors och tvärs över Nordamerika och förstör allt i sin väg. Samtidigt måste Okoye försöka få fram ett motgift, inte bara för att förhindra en global katastrof, men också för att rädda varelsen som en gång var hans vän.


Filmen är baserad på spelet Rampage, läs mer om det här.


Trailer:

ANNONS
Av Mikael Larsson - Fredag 13 april 19:30

Idag har Death Wish biopremiär i Sverige.


Kirurgen Dr Paul Kersey lever med sin fru och tonårsdotter i en lugn förort till Chicago. Pauls enda kontakt med stadens eskalerande våld är genom de offer han vårdar på sin akutmottagning. Tills en dag – då hans fru och dotter blir brutalt överfallna i sitt hem. Polisen har inga resurser att utreda dådet men Paul är fast besluten att skipa rättvisa och tar själv upp den blodiga jakten på förövarna.


Det här är en nyinspelning. Originalet med Charles Bronson gjordes 1974 och fick fyra uppföljare.


Trailer:

ANNONS
Av Mikael Larsson - Torsdag 12 april 20:00

Idag fick jag Justice League - The Art Of The Film:

Inbunden, 208 sidor, engelsk text.


Baksidan:

Inspired by Superman's selfless act, Batman and Wonder Woman work quickly to find and recruit a team of metahumans - Aquaman, Cyborg, and The Flash - to save the planet from an assault of catastrophic proportions. Packed with stunning concept art, sketches, costume detail, stills, and behind-the-scenes shots from the set, this book is an invaluable insight into the world of Justice League.
Av Mikael Larsson - Torsdag 12 april 19:00

Idag fick jag Den Stora Hillman-boxen:

Älskade! Efterlängtade! Äntligen är de legendariska Hillman-deckarna tillbaka i en unik DVD-box – nu tvärpackad med ännu mer bonusmaterial! Efter att detektiven John Hillman och hans hustru Kajsa haft stor framgång i radiopjäser fick Arne Mattsson idén att göra en långfilm. "Damen i svart" med Karl-Arne Holmsten och Annalisa Ericson som paret Hillman kom 1958 och blev en rungande succé. Ytterligare fyra filmer skulle strax följa – enormt populära även de – som bildat skola för allt vad spänning står för i vårt land. Detta är filmerna som ingen sann deckarälskare får missa!


Damen i svart (1958)
Detektivparet Hillman åker på semester till Holmfors, där en ung kvinna nyss försvunnit under mystiska omständigheter. Kan traktens kusliga legend om den mordiska Svarta Damen vara sann?


Mannekäng i rött (1958)
En mannekäng hittas död på modehuset La Femme och detektivparet Hillman rycker in för att finna mördaren. Filmen är digitalt restaurerad av Svenska Filminstitutet.

 

Ryttare i blått (1959)
Under en fest blir godsägarinnan Elly vittne till ett mord, men efter att hon tillkallat hjälp är liket borta. Eftersom John Hillman är bortrest åtar sig hans fru och assistenten Freddy fallet.


Vita frun (1962)
På Stortuna slott orsakar ett stort arv ond bråd död när godsherrens förmögenhet tillfaller hans andra hustru och deras dotter, medan övriga barn knappt får någonting. Samtidigt spökar en vitklädd kvinna i slottet.


Den gula bilen (1963)
Under en utlandsresa med buss blir John Hillman och hans medpassagerare vittne till ett mordförsök på stadschef, vilket inleder en spiral av obehagliga händelser.


Grönt för mord (1957)
En lokförares dotter ber paret Hillman utreda händelserna kring en mystisk tågolycka. Radioföljetong i fyra delar.


Bonusmaterial
Intervjufilmer och kommentarspår till samtliga fem filmer, med Annalisa Ericson, Nils Hallberg, Anita Björk, Gio Petré, Jan Malmsjö och Lennart Lindberg modererade av filmjournalisten Ronny Svensson, biotrailers, stillbildsgallerier samt en unik bonus-cd med Torbjörn Lundqvists filmmusik.

Av Mikael Larsson - Onsdag 11 april 19:00

Idag fick jag Murder On The Orient Express:

Thriller från 2017.


Jag köpte steelbook-utgåvan.


Filmen är baserad på boken av Agatha Christie. Boken har filmatiserats tidigare, versionen från 1974 är mest känd.


Denna nyinspelning är regisserad av Kenneth Branagh, som också spelar Hercule Poirot.

Av Mikael Larsson - Tisdag 10 april 21:00

Idag fick jag Inte riktigt lagom?:

Häftad, 224 sidor, svensk text.


Baksidan:

Den här boken handlar om filmcensur och videovåld. Två ämnen som är mycket intressanta för en skräckfilmsälskare som mig. Jag har letat efter boken ett tag och det var en person som sålde den i en Facebook-grupp. Eftersom flera var intresserade av boken så blev det budgivning. Utropspriset var 250 kr, och jag vann den för 550 kr. Betalade med Swish.

Av Mikael Larsson - Måndag 9 april 19:00

Idag fick jag Twin Peaks - A Limited Event Series:

10 st DVD-skivor, speltid: 18 tim.


Det här är den tredje säsongen av Twin Peaks.

Jag har skrivit om serien här.

Av Mikael Larsson - Fredag 6 april 19:00

Idag har A Quiet Place biopremiär i Sverige.


En familj måste leva sitt liv i tystnad för att inte bli upptäckta av mystiska varelser som jagar efter ljud och som hotar deras överlevnad. Om de kan höra dig, kan de jaga dig.


Trailer:

Presentation


Välkommen till Micke Movie´s filmblogg.

Fråga mig

53 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4 5
6
7 8 9
10
11 12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2018
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Följ bloggen

Följ mickemovie med Blogkeen
Följ mickemovie med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se